Закрили провадження щодо аварії, у якій загинув відомий волинський журналіст Юрій Яцюк. Водія, котрий скоїв смертельний наїзд, не притягнули до жодної відповідальності, а вдові загиблого Ользі Яцюк навіть не повідомили про закриття провадження. В прокуратурі такі дії ніяк не коментують.

Читайте також: Минув рік, як не стало відомого волинського журналіста Юрія Яцюка (відео)

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Два роки тому трагічно загинув відомий спортивний кореспондент, та коментатор Юрій Яцюк. Після того як він повертався з похорону свого друга теж журналіста Романа Флішаровського, на дорозі його збила автівка.

В аварії також постраждала жінка. Її врятувати вдалося, а от Юрій Яцюк загинув на місці ДТП. В той вечір на подію виїжджали журналісти телеканалу "Аверс". Одразу було з’ясовано, що водій, який скоїв наїзд, рухався зі швидкістю 60-80 кілометрів на годину, в той час коли допустима швидкість у населеному пункті 50 кілометрів.

Як зазначає дружина загиблого, Ольга Яцюк, водій також порушив рядність руху. Якби їхав правильно, то трагедії не сталося б.

Жінка розповідає, що експертизи домагалися з боєм. Коли врешті експерти дали своє заключення, вона чомусь не влаштувала прокурора, відтак, він замовив повторну експертизу, яка повністю суперечить першому висновку.

Найголовніше, з неї зникли елементи, які вказують на порушення водієм правил дорожнього руху.

Читайте також: "За 8 місяців поліція не провела слідчого експерименту, бо нема схожого авто", − вдова волинського журналіста Юрія Яцюка

Справу закрили, водія не притягнули до жодної відповідальності. Щоб отримати відповіді на свої запитання, дружина Юрія Яцюка пішла до прокуратури, проте, звісно, усіх причетних до справи прокурорів не виявилося на робочих місцях. На прийом до головного прокурора записатися не вдалося.

В прокуратурі журналістів переконували, що це в рамках карантину такі обмеження. Дуже зручна відмовка.

Годину команді "Аверсу" обіцяли когось уповноважити дати пояснення вдові загиблого, але ніхто так і не спустився.

Останні два роки свого життя Юрій Яцюк працював на телеканалі "Аверс".

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook