Волинська область посідає 5-те місце у всеукраїнському рейтингу формування ОТГ. Про це "Під прицілом" повідомила радник із питань децентралізації Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан.

Читайте також: Сформували рейтинги інституційної спроможності громад на Волині

"У Волинській області наразі відсоток покриття території об’єднаними територіальними громадами становить 53,4. Це хороший показник. Волинська область відповідно до рейтингу Мінрегіону наразі займає 5-ту позицію серед усіх областей України.

Станом на сьогодні у нас є затверджений КМУ Перспективний план Волинської області з "білими плямами", який не покриває 100% території. Проте після внесення змін на затвердження до Кабміну поданий Перспективний план, який покриває 100% території. Чекаємо на відповідне рішення.

Читайте також: ОТГ на Волині: прогнози і застереження експертів

"Білі плями" виникають внаслідок нечіткої позиції, невизначеності сільських рад. Тобто, якщо Перспективним планом було передбачено створення ОТГ у форматі 5 сільрад, а, наприклад, 3 з них вийшли і об'єднались в іншу об'єднану громаду, то залишається 2 сільради. ОТГ у складі цих 2 сільрад визнається неспроможною і вона залишається "білою плямою", – пояснила експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook