Народного депутата України від Луцька Ігоря Лапіна затримали на пішому переході, коли він у складі делегації намагався потрапити до міста Шеньчжень у Китайській Народній Республіці. Причиною затримання стала звірка підпису і зразків почерку в паспорті.

Читайте також: "За цей час можна було зробити і народити нову людину", – луцький нардеп жорстко "наїхав" на Порошенка

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Після прильоту в Гонконг делегація на двох авто вирушила в Китайську Народну Республіку в м. Шеньчжень. На пішоходному переході кордону мене затримали для з'ясування багатьох питань:

1. Не сподобався дипломатичний паспорт (без чіпа, якість друку, старий зразок, фото)

2. Затримали і почали більше години кудись дзвонити і щось перевіряти, голкою пробувати приклеєність фото, щось царапати....", – пише Лапін у Фейсбук.

Згодом, зі слів нардепа, інший працівник паспортного контролю підійшов до нього з тим самим паспортом та запитав чому подряпане фото.



"Памятаєте, попередній працівник його царапав. Усмішка в мене зникла і я задумався про поглиблене вивчення китайської мови", – йдеться у дописі.

Далі, працівники паспортного контролю почали звіряти підпис в паспорті і зразки почерку.

"Для представників влади Китаю незрозумілим було те, що підпис на кирилиці і чому латиницею L не таке як кирилицею Л. А ще шоковим було те, чому в моєму ручному підписі немає букви "і", в той час коли мене звати Ігор. А ще цікавило, чого в моєму підписі є буква "С", і як Олександр та Сашко то є однакове ім'я... (Олександрович)", –пише Лапін.

Згодом, зі слів народного депутата, він зателефонував у посольство України.

"Всупереч малюнку (на фото видно), де вказано, що не можна говорити і користуватись телефоном. Черговий перевів дзвінок. Я в роумінгу послухав музику, але... приємний жіночий голос з'явився. Після того я передав телефон працівнику паспортного контролю (всупереч правил для попередньо затриманих вийшов до нього в кабінку). І хепі енд. Мене повідомили що скоро буде все ок", – пише Ігор Лапін.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter