Орден святого Пантелеймона в номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я» отримало Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства.

Читайте також: ВОДТМО – в четвірці найкращих закладів охорони здоров’я України

Церемонія вручення відбулася 9 серпня у Києві в День святого Пантелеймона, – передає ІА Волинські новини.

Нагадаємо, медоб’єднання пройшло у фінал всеукраїнського конкурсу на отримання Ордена Святого Пантелеймона, який називають Медичним Оскаром, у номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я».

Усього було четверо номінантів: Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства Волинської обласної ради, КНП Харківської обласної ради «Обласна дитяча лікарня №1», Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону м. Вінниця та КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» Одеської міської ради.

Вручали Орден Святого Пантелеймона президент Національної академії педагогічних наук, Міністр освіти України 1999-2005 років Василь Кремень та директор ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова» Василь Лазоришинець.

«Ми знаємо, як складно працювати колективу, формуватись колективу, але з іншого боку знаємо, що успішна робота колективу – запорука успішності медичного обслуговування на цілій території», – звернувся до учасників заходу Василь Кремень.

А Василь Лазоришинець зауважив: в Україні є понад 1,2 мільйона медичних працівників і більше 1500 медзакладів. І вперше на конкурсі визначають найкращий медичний заклад.

Читайте також: Голова ВРУ Разумков відвідав Волинський перинатальний центр

«Вперше ми визначаємо найкращий медичний заклад, де працюють наші герої, в тому числі й наші сьогоднішні номінанти й лауреати цієї номінації. Дуже задоволений тим, що маємо таку нову номінацію», – зазначив він.

Зрештою інтригу таки розкрили: переможцем у номінації стало Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства Волинської обласної ради.

«Це глибоко символічно, бо здоров’я матері і дитини визначає здоров’я суспільства», – додав Василь Лазоришинець.

Очільниця Волинського медоб’єднання Ірина Горавська подякувала усім за високу відзнаку: «Це велике визнання для нашого колективу, велика мотивація, щоб іти вперед, вдосконалювати послугу, яку ми надаємо. Вона унікальна, бо безперервна: від внутрішньоутробного розвитку до 18 років. А всі ми знаємо, що здорові діти – щасливе майбутнє. Тому ми за щасливе майбутнє. І наш колектив робитиме все для того, щоб це дійсно стало правдою!»

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook