Ще у жовтні минулого року Кабінет Міністрів України затвердив нову структуру Державної митної служби. Тоді кількість митниць в Україні скоротили з 26 до 16.

Читайте також: Поліську митницю очолив волинянин

У результаті такого реформування Волинська область опинилася у зоні контролю двох різних митниць, пише ІА "Волинські новини" із посиланням на сюжет ТРК "Аверс".

Відтак західна частина області знаходиться під контролем Волинської митниці, а от східна, більша частина території, опинилася під контролем Поліської митниці.

Зокрема під контролем Поліської митниці знаходяться Рівненська область, місто Луцьк, Луцький, Ківерцівський, Горохівський, Рожищенський, Любешівський, Маневицький, Камінь-Каширський райони Волинської області та окремі міста і райони Хмельницької області.

Після поділу митниць розпочалося призначення керівництва. Нині обов’язки начальника Волинської митниці виконує митник із Львівщини Ігор Вісьтак.

Конкурс на посаду начальника Поліської митниці виграв волинянин Сергій Панчук. Чоловік родом з Любомльського району. Закінчив Луцький індустріальний інститут та Волинський державний університет імені Лесі Українки.

Назвати Сергія Панчука новим обличчям, як обіцяли в процесі реформування митниці, важко. Він 20 років у митній справі – працював на Волинській та Львівській митницях. Останнє місце його роботи – заступником начальника Рівненської митниці.

У 2019 році Сергій Панчук за 700 тисяч гривень придбав елітний автомобіль марки Mercedes-Benz 2018 року випуску. Окрім того, митник задекларував автомобіль Nissan 1993 року випуску. Щоправда, митник лише ним користується, належить же він його брату. Має Сергій Панчук і водний транспорт.

Як свідчать дані в останній декларації, Сергій Панчук має квартиру у Луцьку площею 58 метрів квадратних. У декларації вказано, що він її придбав у 2008 році за 35 тисяч гривень. Має він ще одне житло площею 72 метри квадратних у селі Римачі Любомльського району. Ця нерухомість – у спільній власності митника та його дітей.

У 2018 році Сергій Панчук на посаді заступника начальника Рівненської митниці отримав 338 тисяч гривень зарплатні. Окрім того, минулого року митник щось продав і отримав за це 600 тисяч гривень.

Єдине, чого немає в останній декларації і було в попередній, – це Mercedes-Benz 2011 року випуску. Ймовірно, саме його митник і продав.

Сергій Панчук має 200 тисяч гривень і 18 тисяч доларів збережень . Жодного бізнесу митник в декларації не вказує.

Читайте також: Екс-посадовець Рівненської митниці у волинському суді доводить, що його звільнили незаконно

Як відомо, Поліська митниця Держмитслужби, яку очолив Сергій Панчук, є правонаступником Рівненської митниці. Щоправда, зона діяльності Поліської митниці значно більша, ніж була у Рівненської митниці і включає в себе не лише Рівненську область, а й частину митних постів Волині та Хмельниччини. Поліська митниця контролює 9 митних постів, серед яких, до прикладу, і митний пост "Луцьк".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook