Сьогодні, 29 серпня в Україні відзначають День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у непроголошеній війні на Сході. І сьогодні наші мужні захисники, наші Герої продовжують стояти на варті життів українців, захищаючи потом і кров'ю рідну землю від агресора.

Читайте також: День Незалежності зі сльозами на очах: у Луцьку вшанували пам'ять загиблих захисників України (фоторепортаж)

Сьогодні, у такий важкий та важливий для українців день – День пам'яті захисників України на Театральному майдані Луцька зібралися сотні небайдужих лучан, які прийшли схилити свої голови та вшанувати тих, хто втримав небо над їхніми головами. Сьогодні матері, батьки, дружини, доньки та сини, не стримуючи сліз, пом'янули своїх рідних та близьких, яких забрала земля.

Усі, хто прийшов на центральну площу міста, у хвилині мовчання схилили голови та вшанували пам'ять мужніх воїнів, захисників, які поклали свої життя за вільну землю та мирне небо. 

У пам'ять воїнів, які полягли у непроголошепній війні відслужили панахиду та освятили пам'ятний фотостенд.

"У сьогоднішній день важко говорити, сьогодні треба схиляти голови і молитися. В сьогоднішній день своїми молитвами треба обійняти сім'ї тих, хто не повернувся із тих страшних полів бою, политих кров'ю. Сьогодні треба обійняти своєю молитвою матерів, що не дочекалися синів, дітей, які не дочекалися батьків. Обійняти тих, хто втратив найдорожче.

Україна – незламна. Україна має майбутнє. Тому що якщо сьогодні хрест і ці фото українських Героїв були освячені свяченою водою, то наша земля окроплена і освячена кров'ю Героїв. Ця земля має майбутнє, ця земля в очах Божих буде благословенною землею, завдяки тому, що були ті, хто віддав життя своє їй за нас. Тому сьогодні і навіки пам'ять про них буде для нас святою і, незважаючи на те, що як на Сході, так і на Заході, і на Півночі є ті, хто не сприймає Україну, хто не сприймає подвиг наших Героїв – це ще раз засвідчує те, що ми йдемо правильним шляхом. Тому що дорога до Царства небесного та процвітання України силою здобувається. 

Читайте також: У Луцьку з почесними нагородами та піснями відзначили чергову річницю Незалежності України (фоторепортаж)

Дай, Боже, нам мудрості, дай, Боже, сили, кріпи, Господи всіх, хто сьогодні згадує втрачених і близьких їхньому серцю. Схиляємо голови перед тими Героями, які сьогодні на небі і молимо Бога, щоб найкращим пам'ятником для них  була квітуча, могутня держава для їхніх сімей, за які вони віддали свої життя", – сказав протоієрей Михайло Бучак.

Після слів священнослужителя небайдужі лучани, військові, духовенство, влада міста та області, освітяни та всі ті, хто прийшов на площу, поклали квіти до пам’ятного фотостенду "Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України", а рідні та близькі тих, хто поліг за Україну проливали гіркі сльози біля їхніх фотографій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook