Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейсус заявив в понеділок, що клінічне дослідження препарату гідроксихлорохіну від малярії на пацієнтах з COVID-19 прийшло до "тимчасової паузи", в той час як дані з безпеки препарату перевіряє Рада з моніторингу безпеки даних, передає УНН з посиланням на Xinhua.

Читайте також: Комаровський розповів, чи варто довіряти експрес-тестам на коронавірус (відео)

"Виконавча група зробила тимчасову паузу гідроксихлорохіновій групи у випробуваннях солідарності (з англ. Solidarity Trial - міжнародне клінічне дослідження, покликане допомогти знайти ефективне лікування COVID-19, запущене Всесвітньою організацією охорони здоров'я), в той час як дані з безпеки перевіряються Радою з моніторингу безпеки даних", – сказав Гебрейсус.

Нагадаємо, минулого тижня в медичному виданні Lancet опублікували результати дослідження, проведеного вченими, які проаналізували статистику по лікуванню гідроксихлорохіном по всьому світу.

За їхніми даними, препарат від малярії і ревматологічних захворювань гідроксихлорохін при лікуванні COVID-19 створює додаткову загрозу смерті через ускладнення з боку серцево-судинної системи.

Читайте також: Схема на мільйони: викрили мережу, яка продавала "біодобавки від коронавірусу" (фото, відео)

Нагадаємо, що за даними ЦГЗ, станом на 9:00 25 травня в Україні 21 245 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 623 летальні, 7234 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 259 нових випадків

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook