Адольф Гітлер помер в Берліні в 1945 році, заявляють з усією визначеністю французькі вчені. При цьому вони розповіли, від чого помер фюрер.

Читайте також: Вчительку, яка привітала Гітлера з днем народження, звільнили у Львові

Такий висновок вони зробили на підставі дослідження фрагментів зубів нацистського диктатора, що зберігаються в Москві. Доступ до них було надано вченим в березні і липні 2017 року – вперше з 1946-го, повідомляє портал Phys.org.

"Зуби – справжні, сумнівів немає. Ми можемо покласти край усім теоріям змови про Гітлера. Він не втік до Аргентини на підводному човні, і не перебуває на захованої базі в Антарктиді або на темній стороні Місяця", – заявив один з п'яти дослідників, професор Філіп Шарльє. 

Читайте також: Парадний лімузин Гітлера продадуть на аукціоні у США

На зубах фюрера виявлені відкладення білого зубного каменю без будь-яких слідів м'ясних волокон – він був вегетаріанцем. Фрагмент черепа з отвором в лівій частині, імовірно від кулі, який змогли оглянути французькі дослідники, "повністю можна порівняти" з рентгенівськими знімками його голови за рік до смерті. А синюваті відкладення на його вставних зубах можуть вказувати на хімічну реакцію ціаніду з металом протезів.

"Ми не знали, чи прийняв Гітлер ампулу з ціанідом або був убитий кулею в голову. Досить імовірно, що сталося і перше, і друге", – сказав Шарльє.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter