Студенти СНУ імені Лесі Українки (Максим Гузлій, Олександр Никитенко, Юрій Ройко, Микита Абросімов, Артем Цикалюк) провели соціологічне опитування, за яким можна зробити підсумок головних проблем Луцька у 2017 році.

Читайте також: Перевірка "джинсою": хто і які "чесні" волинські ЗМІ порушують закон?

Про це йдеться у дописі студента Олександра Никитенка на його сторінці на Facebook.

"Загалом, 79,1% опитаних помітили зміни у Луцьку за 2017 рік. 72,6% підкреслили, що зміни відбуваються у позитивному напрямку. Згідно з результатами, лучани вважають важливою проблемою міста небезпечні пішохідні переходи(35,4%). Окрім того, мешканців Луцька турбує засміченість міста(33,2%) та стихійна торгівля(30,9%)", – йдеться у опитуванні. 

Також одним з найбільш дискусійних питань для лучан став Центральний ринок, згідно з опитуванням близько  74,9% респондентів підтримали його перенесення. В основному через засміченість, невдале розташування  та постійні затори на дорозі.

"Думки опитуваних розділились на запитання про те, що вони хотіли б побачити у місті. 36,2% вважають доцільним спорудження у Луцьку підземного переходу( район Драмтеатру або Там-Таму), 33,2% хотіли б побачити новий фонтан, а 25,1% вважають за потрібне оновити атракціони у парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки", – зазначає автор. 

Читайте також: Проти фірми скандального волинського депутата порушили кримінальну справу

Також цікавим було питання і про майбутні вибори мера міста. Хоча офіційної дати, як і кандидатів ще немає, студенти обрали найвідоміших представників з кожної політичної партії міста.

Таким чином лідирує нинішній радник міського голови Ігор Поліщук з партією "УКРОП", за яку проголосували б 32,4% опитаних. 

Наступним йде партія "ВО Свобода" з кандидатом Миколою Федіком з 6,03%

Партія "Батьківщина" та "Солідарність" набрали по 5,53% відповідно.

Натомість 42,2% респондентів взагалі не братимуть участі у виборах, або не знають жодного з представлених кандидатів. 

"Ми розуміємо, що не є професійними соціологами, тому будуть ті, хто не погодяться з результатами, але це вже інша справа)", – підсумовує Олександр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook