Депутату мільйонеру Волинської обласної ради кинули на подвір’я вибухівку. Це через депутатську діяльність – одразу заявив голова облдержадміністрації Олександр Савченко. Мовляв, в Україні переломний момент, вибрали іншого президента і ось так розхитують ситуацію. Правоохоронці кажуть – є чотири замовники і один виконавець.

Читайте також: Вибух стався на подвір'ї помешкання депутата Волиньради

Хто може так ненавидіти доброго і чуйного депутата-мільйонера, що здатен закидати бруківку його обійстя вибухівкою. Боєць АТО. Саме участика антитерористичної операції обвинувачують у тому, що він кинув якусь вибухівку на подвір'я обранця волинської громади Анатолія Буська. Проживає депутат у Камені-Каширському. Про випадок стало відомо 8-го травня, навіть опублікували фото теракту. Пошкоджено дві одиниці бруківки.

На щастя значних руйнувань від вибуху не має і ніхто не постраждав. Але перелякалися добряче усі – від мешканців будинку і аж до голови Волинської ОДА Олександра Савченка. З приводу цього губернатор написав емоційний пост у фейсбуці.

Читайте також: Вибух у дворі депутата Волиньради: поліція показала місце інциденту і почала розслідування

Це вже не перший раз губернатор бере близько до серця проблеми окремих депутатів чи голів ОТГ. До прикладу він оголосив війну цілій фракції, за те, що у голови Підгайцівської ОТГ спалили трактора. 

Отож, з'ясовуємо, що жертва, не лише є депутатом, але й розбудовником доріг у Камінь-Каширському районі. Про те, що депутат дбає про дороги на Камінь-Каширщині відслідковуємо з депутатських запитів. А з моментів, які прозвучали вище знайомимося з результатами.

Анатолій Бусько також є власником деревообробного бізнесу, доходи якого обчислюються мільйонами. Не будемо сьогодні аналізувати декларацію, адже кожна шестизначна цифра у ній, кожна земельна ділянка, будинок потребує більш детальної уваги. Але відповідально можна заявити, у селі Черче Камінь-Каширського району, під час бунту селян проти масштабної вирубки лісу, люди розповіли, що усе дерево завозять до підприємця Буська. Може однофамілець, чи просто родич?

Читайте також: Війна за ліс на Волині: мешканці села збунтувались проти лісівників

Зрештою повернімося до кримінальної справи з приводу замаху на бруківку депутата. Обвинувачують у цьому 5-х селян. 4 з них – замовники, а 5-й АТОвець – виконавець справи.

Нам вдалося поспілкуватися з одним із замовників цього страшного діла. Чоловік каже, що шокований обвинуваченням. Мовляв, знає сина депутата, і в нормальних з ним відносинах. Не приховує, що до цієї справи його могли прив’язати тому, що депутата проти них намовив начальник поліції. Хлопці ганяли автомобілі на "євробляхах". А Камінь-Каширські "поліцаї" забрали у них автомобілі. Та чоловіки повернули їх через суд. Правоохоронці ж за це на них образилися.

Зрештою тяжко розібратися чи правду говорить співрозмовник чи ні, але дуже часто буває, що у кримінальних провадженнях з'являються абсолютно "ліві" номери телефонів, абоненти яких буває, не те, що до кримінальної справи не мають відношення, а й до самого регіону ніяк не прив’язані. Такі речі, ймовірно, можуть провертати для того, аби узаконити прослуховування телефонів громадян. Бо ж просто так на прослушку телефон поставити не можна.

Зрештою дуже добре, що ані депутат, ані його родина не постраждали після горе-теракту, але діяльність та прибутки обранця громади надзвичайно цікава тема, особливо в контексті депутатської роботи.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook