У селі Четвертні Маневицького району в ході комплексної ревізії, сьогодні, 20 серпня, комісія не виявила у храмі старовинної ікони.

Читайте також: Церковні баталії на Волині не вщухають: прихильники УПЦ МП захопили храм ПЦУ

Про це повідомив депутат Волинської обласної ради від фракції ВО "Свобода" Олександр Пирожик на своїй сторінці у Facebook.

За попередньою інформацією, у храмі не виявилось ікони Почаївської Божої матері, пам'ятки українського іконопису по дереву ХІХ століття, розміром 50х70 сантиметрів. 

"Невже ікону викрали і вивезли до Московії, як і багато інших культурних скарбів України? Чи не тому прихильники "русского міра" вже двічі не допускали ревізійну комісію до храму-святині, чинили шалений спротив законним діям представників державної влади і сьогодні?", – зауважує депутат Волинської обласної ради.

Читайте також: Церковні баталії продовжуються: на Волині − бійки через храми

Олександр Пирожик подякував представникам правоохоронних органів, що забезпечили правопорядок і доступ ревізійної комісії до опису майна у храмі-пам'ятці старовини. Та водночас звернувся до керівників Нацполіції на Волині, прокуратури області та СБУ з проханням узяти цей факт під особистий контроль.

"Сподіваюся, факт про вчинення злочину буде внесено до ЄРДР і забезпечене належне розслідування цього резонасного випадку. А головне: будуть вжиті вичерпні заходи з пошуку пам'ятки старовини і знайдені винуватці цього злочину", – написав Пирожик.

Нагадаємо, напередодні у село Четвертня прибули представники Волинської ОДА, щоб передати Спасо-Преображенський храм громаді ПЦУ. Віряни УПЦ МП не хотіли віддавати церкву, адже місцеві прихильники ПЦУ, мовляв, у незаконний спосіб перереєстрували громаду УПЦ МП.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook