Засмага жодним чином не сприяє здоров’ю. Це ознака того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання і намагається "захиститись".

Читайте також: Фахівці винайшли вакцину від раку мозку

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук Уляна Супрун.

Надмірне перебування на сонці є одним з факторів ризику розвитку раку шкіри. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, близько 3 мільйонів випадків раку шкіри діагностується по всьому світу щорічно. І хоча рак шкіри поширеніший серед людей, що мають світліший колір шкіри, проте це не означає, що більш смагляві люди в безпеці. Тому якщо ви гарно засмагаєте та швидко темнішаєте – не розслабляйтеся. Вам так само шкідливе ультрафіолетове випромінювання.

"Якщо ваш залізний аргумент для засмаги був вітамін D, яким треба запастися на всю довгу зиму, то й це не так. Утворення вітаміну D в шкірі обмежено. Після того, як його утворилась певна кількість, цей процес спиняється, і завдяки тривалому лежанню на пляжі ми більше не помножуємо запаси вітаміну D", – каже Уляна Супрун.

Читайте також: 5 причин почати приймати холодний душ

Також засмага не покращує пружність і зволоженість шкіри. Їх підтримують речовини колаген та гіалуронова кислота. А дія ультрафіолету їх руйнує, і не дає утворювати нові. Тому сонце справді сушить і старить шкіру, і жодні зволожуючі засоби це не спинять.Потрібно наносити сонцезахисні креми щоразу перед виходом на вулицю.

Знаходитися якомога менше на сонці, особливо, з 11 до 16 години. Та носити кепки й панами, одяг з довгими рукавами й штани для захисту від сонячних променів.

При сонячному опіку сметана, соняшникова олія, зубна паста чи навіть мазі і пінки на жирній основі – погана перша допомога.

"Перша допомога при сонячному опіку – це перейти в прохолодне місце і охолодити обпечені ділянки водою або льодом. Якщо обпалені великі ділянки тіла, можна прийняти знеболюючі. Категорично забороняється обробляти рану засобами на жирній основі, жиром, яєчним жовтком, сечею, спиртовими розчинами, зубною пастою", – написала Супрун.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter