Керівник ВОГО "Волинська обласна лікарняна каса" Дмитро Глазунов відмовляється звітувати про діяльність своєї організації, адже, схоже, йому є що приховувати. Не бажає горе-керівник і спілкуватися з журналістами, щоб пролити світло на численні звинувачення у присвоєнні коштів учасників своєї організації. Чому так? Тому, що вкотре збрехати пацієнтам і ЗМІ не вдасться і він це чудово розуміє.

Читайте також: Хто дискредитує діяльність лікарняних кас і страхової медицини на Волині

Нагадаємо, що Дмитро Глазунов одним з перших після того, як його вигнали з СБУ, взявся впроваджувати на Волині медичне страхування. Проте схема діяльності його лікарняних кас виявилась настільки непрозорою, що через це у 2017 проти керівника громадської організації було відкрите досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017030010000637. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч.2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем). 

Необхідно зазначити, що Дмитро Глазунов був не тільки керівником, але і співзасновником кількох лікарняних кас у Луцьку, поряд з нині покійним Іваном Грицюком, Федором Кошелем, Іваном Сидором, Святославом Кравчуком. Однак, дуже скоро натура "успішного бізнесмена" проявила себе і більшість колишніх співзасновників не захотіла мати з ним жодних справ. А незабаром партнери узагалі позбавили доступу Дмитра Глазунова до важелів управління і коштів в організаціях через його непорядність.

Читайте також: "Скелети у шафі" Волинської обласної лікарняної каси

Після цього "меценат" Дмитро Глазунов зосередився на просуванні своєї кишенькової ВОЛК та зведенні рахунків з кривдниками, які не дали йому розграбувати інші лікарняні каси. З того часу Глазунов почав проплачувати замовні матеріали з критикою своїх екс-партнерів та інших лікарняних кас у ряді ЗМІ. Також "благодійник" час від часу записує відеоблог на "YouTube", в якому, "ефектно" граючись крупними планами, з листа зачитує гнівні пасквілі на адресу очільників медичної сфери Луцька. Він звинувачує тепер уже конкурентів у корупції та розкраданні членських внесків, хоча саме він цим займався – за що й поплатився.

Зіпсована репутація самого керівника ВОЛК і скарги сотень лучан на непрозорість у звітах і відсутність декларованої реальної допомоги від організації роблять її непривабливою і конкурентно неспроможною поряд з іншими успішними. Іншого варіанту, як примусово загнати туди пацієнтів через тиск на підлеглих працівників невдасі і його колегам на думку не спадає. Крім того, Дмитром Глазуновим і партнерами, починається активна дискредитація керівництва Луцької міської клінічної лікарні. 

Сам керівник ВОЛК привертає увагу до своєї персони тим, що при дуже скромних прибутках веде спосіб життя успішного бізнесмена. Ми вирішили перевірити чи співпадає задекларований прибуток від керівництва ВОЛК пана Глазунова і тими автомобілями, годинниками, майном, яке у його розпорядженні. 

Думаю усі здогадалися уже, що ні. Порахувавши скромні доходи за останні кілька років цього діяча, дивуєшся його успіху. На протязі останнього року він отримував мінімалку – 3200 гривень, та й то не весь рік. А раніше зарплата чесного страховика була 1500-2200 гривень. Цих коштів не вистачило б навіть на заправку елітного "PORSCHE Cayenne", яким пересувається наш герой.

Факти знову натякають на те, що Дмитро Глазунов, схоже, не декларує своїх реальних доходів і просто ухиляється від сплати податків. Як йому взагалі вдалося придбати автомобіль, ціна якого стартувала від 70 тис доларів при таких доходах? Дмитро Глазунов мав би вести ледь не аскетичний спосіб життя, працюючи на мінімалку.

Читайте також: Скандал у медицині: викриття корупції, чи війна конкурентів за членські внески

Але, якщо вірити останньому звіту про використання коштів благодійних організацій у 2016 році, то Дмитро Глазунов звітує про 4 млн грн членських внесків. Де і як можна взяти кошти на реалізацію своїх забаганок, якщо в тебе є доступ до справжньої скарбниці: питання скоріше риторичне для керівника ВОЛК.

У 2017 році Дмитро Глазунов відмовився звітувати про фінансову діяльність своєї організації перед міською і обласною владою, хоча й зобов'язаний це робити. Він продовжує поливати брудом конкурентів, які відігнали його від "корита" і зачинятися у власному офісі від допитливих журналістів і пацієнтів, яким стає цікаво на що і куди витрачаються їх зароблені кровно кошти.

Варто відзначити, що суд арештував усе рухоме і нерухоме майно Дмитра Глазунова за позовом банку "Надра". До цього переліку входить будинок і земельна діляна у с. Струмівка та квартира у Луцьку на Гулака-Артемовського.

Зрозуміло, що Дмитро Глазунов реалізував шахрайську схему і під виглядом благодійної діяльності стільки років збагачувався нечесним шляхом. Такими діями пройдисвіт наніс шкоду не лише сотням людей, але й Волині та Україні в цілому, дискредитувавши програму страхової медицини, яка впроваджується на державному рівні. Коли Дмитро Глазунов перестане обдурювати волинян і понесе відповідальність за свої дії – питання поки без відповіді.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Віталій Іщук