Через донецьку фірму у Рожищенському районі не можуть розпочати ремонт дороги. Попри те, що виділено десятки мільйонів гривень та проведено тендер, люди в селах Оленівка та Сокіл змушені і далі чекати. Адже сумнозвісна фірма "Данко" подала скаргу в антимонопольний комітет. Бо ж замовник робіт виявив фіктивні документи та відхилив "Данко" від участі в тендері. Якщо ремонт і далі затягуватимуть – місцеві жителі ризикують так і залишитись без дороги. Тим часом антимонопольний комітет вже прийняв рішення на користь донецької фірми. Замовника робіт зобов’язали скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції "Данко".

Читайте також: Донецькі на Волині: скандальна фірма підробила документи, аби виграти тендер по ремонту доріг (відео)

Щоб зрозуміти, як воно жити в селі, де люди кожного дня долають кілометри бездоріжжя – не потрібно уявляти. Достатньо всього раз побувати в шкірі цих людей, точніше – проїхатися ось такою дорогою. Це Рожищенський район, дорога між селами Оленівка та Сокіл. Як то кажуть: ні пройти, ні проїхати. Люди, які тут живуть бідкаються: роками чекають, коли влада за них згадає. Тут і швидка не може приїхати вчасно, і перевізники буває, що відмовляються їхати через величезні вибоїни. А от водії, у котрих нема вибору і вони мусять тут їхати зізнаються, що поломки автівок вже навіть не рахують.

Але цьогоріч вже здавалося, що і в Оленівці таки буде свято, чи то пак будівництво дороги. Народний депутат України Вячеслав Рубльов неодноразово спілкувався з очільником "Укравтодору" Олександром Кубраковим та робив депутатські звернення, аби держава таки виділила гроші на ремонт цієї дороги. І от нарешті зрушити справу з мертвої точки вдалося. Гроші виділили. Тендер уже провели. А от розпочати ремонт переможець тендеру "Луцькавтодор-сервіс" не може. І причина затягування ремонту – донецька фірма "Данко", котра теж брала участь у тендері. Спочатку "Данко" подала фіктивні документи, а коли тендерний комітет їх відхилив, фірма подала скаргу в Антимонопольний комітет. Вячеслав Рубльов каже: втручання донецької фірми ставить під загрозу такий довгоочікуваний ремонт цієї дороги.

Тим часом у тендерному комітеті замовника ремонтних робіт кажуть, що донецька фірма вже не вперше подає документи з недостовірною інформацією. Зокрема, подали лист-погодження, що буцім-то постачати асфальтобетон їм зобов’язується фірма "Рівнеавтошляхбуд". Але ті, як виявилось, жодних документів на цей тендер донецькій фірмі не давали.

Тим часом люди вже доведені до відчаю і якщо ж ремонт так і не розпочнеться – вони готові вийти на акцію протесту, блокувати дорогу та облдержадміністрацію. Вячеслав Рубльов каже: вийде разом з місцевими жителями, аби громада мала підтримку.

Читайте також: Донецькі на Волині: як працівники скандальної фірми кладуть асфальт прямо в болото (відео)

Деталі дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook