Валютні гойдалки набирають все більших обертів. Долар зріс майже до 28 гривень, євро досяг 33 гривень. Інфляція зростає, а продавці товару починають перераховувати цінники за новим курсом долара.

Читайте також: Які продукти небезпечно купувати у супермаркеті

Про це пише  Facenews”.

Керівник Асоціації постачальників роздрібних мереж Олексій Дорошенко пояснює, що вартість товарів та послуг зростає щомісячно. Причинами цьому називають підвищення курсу долара, надзвичайні події, зростання цін на паливо. Насправді ж більшість продукції в Україні зараз коштує більше, ніж у Східній Європі.

Зокрема, цього місяця виросли в ціні аж 16 видів продуктів зі спеціального кошику української господині. Яловичину тепер можна придбати за 114 грн/кг, сметану – за 49 грн/кг, сир – за 101,5 грн/кг, яйця – за 25,8 грн/кг, м’ясо курки – 53,2 грн/кг. На думку експерт, вартість продуктів харчування зростає через наближення новорічних свят.

“Індекс цін промислової продукції склав у середньому 1,8%. При цьому, виробники харчових продуктів, спиртних напоїв і цигарок підвищили ціни на 1,1%, молочних продуктів – на 3,3%, цукру – на 5,5%, одягу – на 1,9%, нафтопродуктів – на 1,9 %”, – повідомляє Державна статистика України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook