Волинська обласна рада попереднього скликання прийняла рішення про реорганізацію санаторію "Згорани" шляхом приєднання його до санаторію "Лісова пісня". Наразі ж у колективу та нинішнього складу Волиньради уже є декілька варіантів, що чекає на заклад в майбутньому.

Читайте також: На Волинь приїде голова Верховної Ради Дмитро Разумков

Про це розповів голова Волинської обласної ради Григорій Недопад під час конференції до 100 днів його роботи на посаді сьогодні, 5 березня.

"Санаторій в Згоранах був переданий "Лісовій пісні". Керівник уже почала робити там ремонт. У нас зараз є дуже багато варіантів, які ми моделюємо. Частину можливо потрібно буде передати Головненській ОТГ, оскільки у них є проблема зі школою. А там чудова школа з класами, спортзалами, яку можна буде запускати", – зазначив Григоій Недопад.

Минулоріч за кошти "Лісової пісні" були утеплені тутешні будівлі, замінені вікна та зроблено ремонт другого поверху спального корпусу санаторію.

Читайте також: На Волині створили Координаційну раду з питань місцевого самоврядування

"Що стосується спального корпусу, то на другому поверсі уже повністю зроблений ремонт. Якщо його порівняти з тим, яким він був 3 роки назад, то санаторій зараз виглядає дуже добре", – додав голова облради та зазначив, що майновий комплекс санаторію у Згоранах включає також приміщення школи на 345 місць, що наразі стоїть пусткою. Разом із тим, Головненська територіальна громада має проблему переповненості освітніх закладів, адже школа в Головному ще недобудована, а школа в Згоранах – перенавантажена.

"Тому по санаторію в Згоранах у нас є кілька ідей, які ми зараз опрацьовуємо і будемо вирішувати із громадою. Зараз на сесії Головненської ОТГ було прийнято рішення, що вони готові взяти санаторій у свою власність", – зазначив Григоій Вікторович. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook