У Волинській області, як і на території всієї країни, продовжується здійснення щотижневого рутинного епідеміологічного нагляду захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні  інфекції.

Про це інформує ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України".

Читайте також: Стало відомо, скільки на Волині школярів та вчителів перехворіли коронавірусом

За даними епідеміологічного нагляду в Україні зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. Разом з коронавірусною хворобою COVID-19  реєструється грип типу А(Н1)pdm09, що характерно для даного періоду часу.

За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні нижчий  епідемічного порогу на 40% та становить 289,9 на 100 тис. населення, а також на 3,7% вищий за аналогічний період минулого сезону. Епідемічний поріг ГРВІ в усіх регіонах України був на неепідемічних рівнях.

В області інтенсивний показник захворюваності становить 345,9 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 32%) та нижчий від епідемічного порогу на 39,7. Перевищення не зареєстровано у жодному  районі області.

Читайте також: У місті на Волині від коронавірусу померли дві жінки

Протягом останнього тижня в області на ГРВІ захворіло близько 4 тис. волинян, із них 26% – це діти віком до 17 років (близько 1 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 83% – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями перехворіло вже понад 81 тис. мешканців області (8% населення), що на 8 тис. більше ніж попереднього сезону.

 Всього в області проти грипу вакциновано понад 2,5 тис. осіб, із них 55% – це особи із групи ризику  (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс.  до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook