У рамках профілактики пияцтва та алкоголізму правоохоронці з початку року притягнули понад 5 тисяч осіб до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення. Йдеться про розпивання спиртного та появу в громадських місцях у п’яному вигляді.

Читайте також: П'яний чоловік у Луцьку кинувся під машину

Окрім того, проводять системні заходи щодо виявлення інших правопорушень законодавства у сфері виробництва й реалізації алкогольної продукції та недопущення обігу фальсифікованих алкогольних напоїв, повідомляє прес-служба ГУ НП у Волинській області.

За інформацією управління превентивної діяльності ГУ НП в області, протягом п’яти місяців на Волині згідно зі ст. 156 КУпАП за порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами до адмінвідповідальності притягнуто 30 осіб, за придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва – 83 особи.

Читайте також: На Волині голову РДА впіймали за чаркою в барі у робочий час

Окрім того,  співробітниками ювенальної превенції виявлено 20 правопорушень за ст.175-1 КУпАП (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) серед неповнолітніх. Інспектори ювенальної превенції склали 10 протоколів за фактами продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім, сім протоколів за порушення правил перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter