Президент Володимир Зеленський переконаний, що замовники та організатори протестів у Нових Санжарах проти евакуйованих з Уханя українців та іноземців понесуть відповідальність. Про це він сказав у зверненні до українців, яке опубліковане на офіційній сторінці Офісу президента.

Читайте також: "Треба бути людьми": переселенці з Донецька приїхали до евакуйованих з Уханя

Зеленський привітав евакуйованих українців із поверненням, а також подякував за роботу екіпажу літака, журналістам, які супроводжували групу, працівникам міністерств закордонних справ, охорони здоров'я, внутрішніх справ, – пише hromadske.

"У наступні два тижні ми маємо з честю пройти іспит на зрілість. Маємо зберігати холодну голову та відкрите серце. Довіряти не гучним заголовкам та фейкам, а логічному мисленню та здоровому глузду. Пам’ятаймо, що найстрашніший вірус – це вірус ненависті", – сказав Зеленський.

Читайте також: Протести у Нових Санжарах: більшість затриманих – не місцеві жителі та підкупні тітушки (фото, відео)

Він додав, що винні у нагнітанні ситуації щодо евакуації українців та іноземців з Китаю мають понести відповідальність.

"Я розумію, що у певної частини місцевих жителів виникла стурбованість. Ми знаємо, що дехто свідомо сіяв серед людей паніку, а потім підбурював до цього дикунства. Замовники та організатори цього понесуть відповідальність", – запевнив президент.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook