Народний депутат Ігор Гузь із колегами у парламенті Іриною Констанкевич та Вячеславом Рубльовим провели майже годинну зустріч із новопризначеним керівником Укравтодору  Олександром Кубраковим. Парламентар назвав чотири пріоритетні дорожні напрямки округу №19, ремонт яких лобіюватиме у 2020 році. Обговорили також і важливі автомагістралі Волині, що потребують заміни дорожнього покриття.

Читайте також: Як завершити формування тергромад в окрузі Ігоря Гузя

Депутат записав на офіційній сторінці у соціальній мережі відео з зустрічі. У ньому він озвучив  плани Укравтодору.

З його слів, треба обов’язково завершити повністю заміну дорожнього покриття на відрізку дороги "Устилуг – Володимир-Волинський". Стовідсотково завершений ремонт на трасі "Володимир-Волинський – Луцьк", доробляється окружна навколо Устилуга. Наступного року за кошти польського кредиту повинні відремонтувати відрізок з Устилуга до Володимира-Волинського. Керівник Укравтодору підтвердив йому, що кошти будуть.

Навколо Володимира-Волинського варто зробити два напрямки: об’їзну від Заріччя до села Зимне, і від переїзду, що поблизу церкви на території військового містечка у Володимирі-Волинському, до виїзду з Володимира-Волинського аж до кільця.

Завершити наступного року автотрасу з Нововолинська до Литовежа.

Також у планах спробувати продовжити прокладання частини дороги з Ягодина до Ковеля. "Хто знає, там другу смугу в цьому році трохи відремонтували. Є бажання продовжити далі й зробити ще декілька кілометрів".

Ігор Гузь розповів, що в окрузі йому б хотілося замінити дорожнє покриття на трасі з Нововолинська до селища Іваничі: "Це тільки в планах. Остаточної інформації з цього приводу немає. Хотілося б також відремонтувати напрямок з Володимира-Волинського до Верби. Варто дискутувати, які ще напрямки треба робити. Я зараз не говорю про міжсільські чи міські дороги. Ними повинні займатися безпосередньо ОТГ і міста, є дорожній фонд, тому на ці потреби повинні гроші виділятися".

Парламентар поділився, що з колегами загалом по Волині вони для себе визначили такі пріоритетні напрямки: "Луцьк – Ковель", "Берестечко – Горохів", з Луцька до Любешова через Ківерці й Маневичі, об’їзна навколо Луцька, дорогу з Луцька до Рівного і з Луцька до Києва.

Читайте також: Волинський нардеп пройшов 100 кілометрів без їжі та сну

"Домовилися, що після новорічних свят ще раз зустрінемося у такому складі й обговоримо деталі. Будемо пробувати тримати на контролі ці питання й весною те, що задумали – треба зробити", – підсумував нардеп.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook