На наступній сесії підприємство «Магніт» клопотатиметься перед луцькими депутатами про продовження терміну оренди земельної ділянки в центрі міста для будівництва підземних переходів, торгівельного комплексу та підземної парковки. Відповідний проект рішення розмістили на офіційному сайті луцької міської ради, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Про наміри просити депутатів продовжити термін оренди землі як тільки буде готовий розпочати будівництво, генеральний директор ТОВ «ТЦ «Магніт» і депутат Луцькради Сергій Волик казав виданню «Під прицілом» раніше. Тоді ж він розповів як виглядатиме майдан після реконструкції і обмовився, що у проекту є чотири власники – двоє з Луцька, ще двоє – з Києва.

Тема будівництва підземного переходу у центрі Луцька з'явилась ще на початку 2000-х років. Тоді навіть розпочали роботи з перенесення підземних комунікацій.

Наступного разу про необхідність облаштування підземних переходів для безпечного перетинання центральних магістралей Луцька почали говорити уже в 2008 році. Саме тоді ТзОВ «Магніт» з-поміж трьох претендентів виграло конкурс на реконструкцію Театрального майдану з облаштуванням підземних переходів, підземного торгово-розважального центру, парковок для автотранспорту та реконструкції самого Театрального майдану. Генеральний директор підприємства Сергій Волик на всі лади розповідав про суттєві надходження до бюджету, кілька сотень робочих місць, безпеку пішоходів та новий дизайн самого Театрального майдану.

Тоді ставлення депутатів до цього питання було неоднозначне, однак, після тривалих дискусій, Луцькрада погодила надати в оренду ТзОВ «Магніт» земельну ділянку площею 2,0791 га.

Уже в 2010 році ТзОВ «Магніт» передає частину ділянки в суборенду для облаштування літнього кафе.

Такий вчинок Сергій Волик мотивував депутатам економічною кризою, яка, мовляв, і завадила намірам будувати «підземку». Зносити пивний намет заходилися вже депутати нової каденції. Влітку 2011 конструкція перед Палацом культури на головній площі Луцька стала неабияк муляти очі обранцям. Нарікали на відсутність туалету, торгівлю алкоголем, порушення меж і створення неестетичного краєвиду.

Однак це не завадило Луцькій міській раді у червні 2012 року дозволити тому ж ТОВ «ТЦ «МАГНІТ» розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування підземних пішохідних переходів, торгівельного комплексу, підземної парковки автотранспорту та реконструкції Театрального майдану на Театральному майдані. Щоправда, у порівнянні з 2008 роком площа земельної ділянки для будівництва скоротилася до 0,6064 га.

Які вигоди отримає місто і лучани від так званого «підземного містечка», гендиректор ТОВ «ТЦ «Магніт» Сергій Волик вже незабаром розповідатиме колегам-депутатам, коли переконуватиме їх знову довірити його підприємству 6 тисяч квадратних метрів землі на центральній площі міста.

26 червня на чергову сесію виноситиметься проект рішення про необхідність поновити оренду земельної ділянки для будівництва підземного переходу з торгівельним комплексом, підземною парковкою автотранспорту та реконструкції Театрального майдану.