Директор КП «Ласка», яке займається відловом та опікою безпритульних тварин, Дана Новарчук запропонувала запровадити реєстрацію собак, а відтак і відповідні внески  від господарів зареєстрованих собак до комунального підприємства, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Утім такий проект рішення Дани Новарчук викликав бурхливу дискусію серед депутатів. Так, депутат Юрій Корольчук заявив: «Вам немає чим займатися, і ви на кожну сесію виносите якісь безглузді рішення!».

Натомість, Дана Новарчук переконувала, що підконтрольне їй комунальне підприємство вже врятувало життя багатьом людям. Мовляв, воно працює не гірше ніж «швидка» і міліція.

Утім Юрій Корольчук запевняє, що володіє статистикою, яка говорить про бездіяльність підприємства. Однак Дана Новарчук заперечила. Мовляв, у неї є своя статистика, згідно з якою, якщо за певний період минулого року було 257 укусів, за такий самий період цього року – 197.

На сторону Дани Новарчук став і міський голова Луцька Микола Романюк. Він запевняє: «Нам треба нести відповідальність за собак. Якщо завів собаку у квартирі – зареєструй її. Я дивлюсь до пам’ятника святому Миколаю водять собак, і вони там ногу - в усьому цивілізованому світі порядок».

Тож, більшість депутатів проект рішення Дани Новарчук таки підтримала.

Нагадаємо, депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов попросив Миколу Романюка розповісти, хто саме і чому охороняв зустріч волинських захисників тварин на базі КП «Ласка». Зауважимо також, що у коментарі кореспонденту інтернет-видання «Під прицілом» мер Луцька сказав, що не знає, хто й навіщо виставив муніципальну дружину при вході до офісу КП «Ласка».