По-англійськи і без «до побачення» Волинь полишив дотеперішній начальник обласної міліції Олександр Терещук. Сьогодні на офіційному сайті МВС області з'явилося повідомлення про те, що «для зняття суспільної напруги під впливом громадськості керівник обласної міліції Олександр Терещук написав рапорт про відставку і передав його до МВС». 

Як пояснила керівник прес-служби обласної міліції Оксана Блищик, вона не знає, де перебуває її ще вчорашній шеф.
«Мені невідоме місце його перебування», - сказала Оксана Блищик.
Напередоні, 24 лютого, коли створився волинський люстраційний комітет, ми поцікавилися у координатора «Правого сектору» Павла Данильчука чому Терещук у цей час був відсутній на Театральному майдані і де зараз він перебуває. Відповідь почули ми не зовсім розгорнуту – «Кажуть, що в Києві».


Нагадаємо, 23 лютого керівник «Правого сектора» на Волині Павло Данильчук викликав усіх працівників спецпідрозділу «Беркут» для публічного допиту, розкаяння перед громадою і написання рапортів, яке відбувалося на Театральному майдані в Луцьку.
Усі розповідали, що вони дійсно перебували в Києві на лінії бойових дій, згідно отриманих наказів від керівництва. Також беркутівці зізнавалися, що їм, як західнякам, не довіряли бойову зброю, а тому тримали в резерві.
Однак через те, що вони виконували накази міліцейського керівництва і не написали рапорти раніше, усіх примусили пройти через так званий коридор ганьби.
Бійці прийшли разом з керівником спецпідрозділу Дмитром Беляєвим і, на вимогу Данильчука, виходили на сцену, ставали на коліна і просили пробачення.
Під час детального допиту Беляєв розповідав, що накази про відбуття до Києва підписував безпосередньо Олександр Терещук. Останнього разу бійців по тривозі відправили до столиці 19-го січня. Однак почути, хто наказував Терещуку формувати загони до Києва, волиняни не змогли. Бо дати відповіді на це питання було просто нікому.
А послухати було б про що. Саме Олександр Терещук в той день, коли ряд керівників області, у тому числі голова Волиньради Володимир Войтович та губернатор Борис Клімчук писали заяви про відставку, публічно заявляв, що «Беркут» у повному складі перебуває на Волині, а прес-служба міліції пропонувала журналістам навіть провести екскурсію і показати усіх хлопців.

Ще раз нагадаємо, що по тривозі вони відбули до Києва 19-го січня, і саме цю інформацію пропонував перевірити по протоколах керівник волинського «Беркута» Дмитро Беляєв.
Павло Данильчук оголосив зі сцени, що Олександр Терещук перебуває у Києві. Так що ставити на коліна крім підлеглих Терещука їм тоді було просто нікого. Тобто, публічному осуду передали тільки тих міліціонерів, які живуть на Волині і серед волинян. Зокрема, в ніч з неділі на понеділок до міліції навіть надійшла заява про намагання підпалу будинку, у якому, за нашою інфомацією, мешкав і беркутівець.
А головного волинського правоохоронця, який, до речі, саме в нашій області отримав і звання генерала міліції та особисто віддавав бійцям «злочинні накази», вочевидь, публічно люструвати вже й не збираються. 
Нагадаємо, у четвер 20 лютого, тобто того дня, коли відбувалася сесія і призначалися нові, опозиційні керівники обласної ради замість старих провладних, журналісти помітили Олександра Терещука у компанії з головним прокурором області Андрієм Паракою, коли велися переговори між лідерами ВО «Майдан», головним міліціонером області Олександром Терещуком та прокурором Волині Андрієм Паракою. Саме з ними за зачиненими дверима проводив переговори новообраний перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик. Який привід був для таємних перемовин кореспондентам з`ясувати не вдалося, бо правоохоронці відразу сіли в автомобіль і кудись поїхали.
Щоправда, пізніше у сесійній залі Терещук на сесії оголосив що волинська міліція - з народом.
Потому - тільки його й бачили.
Як розповіла сьогодні нам прес-секретар УМВС України в області Оксана Блищик, свій рапорт Олександр Терещук передав у Департамент кадрових забезпечень Міністерства внутрішніх справ України.
Про місцезнаходження волинського генерала працівниці прес-служби невідомо, як і усім тим у кого ми намагалися про це дізнатись.
Із офіційної біографічної довідки можна дізнатися що родом Олександр Терещук із Вінниччини. Перед призначенням керівником обласного управління міліції був начальником Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України. У листопаді 2012 року його згідно наказу міністра МВС України Віталія Захарченка призначено на посаду начальника УМВС України у Волинській області. Тоді Олександр Терещук ще був полковником.
Нині виконуючим обов'язки начальника УМВС у Волинській області призначили першого заступника Михайла Руденка. Із своїх джерел нам стало відомо, що навіть він не може видзвонити свого вчорашнього начальника.
Тож генерал Олександр Терещук, якого призначали на Волині з самим представником міністерства і з почестями, покинув Волинь тихцем і безслідно, ніби його й не було. Аби волинські люстратори не змогли пригадати, хто саме віддавав злочинні накази і відправляв наших міліціонерів до столиці воювати проти мирних людей.