Трудовий колектив державного комунального підприємства «Луцьктепло» знову занепокоєний складною та навіть напруженою ситуацією на найбільшому стратегічному об’єкті міста. У колективі подейкують, що зовсім скоро варто очікувати «глобального скорочення», а керівництво підприємства заборонило проводити профспілкову конференцію, на якій мали обрати нового голову профспілки.

Ми вже неодноразово писали про конфлікти на ДКП «Луцьктепло»: скандальні збори, погрози працівникам фізичною розправою з боку керівництва та багатомільйонні борги.

Сьогодні ж до редакції інтернет-видання «Під прицілом» зателефонував голова ініціативної групи Володимир Федотов і повідомив, що працівники підприємства будуть змушені блокувати роботу адміністрації «Луцьктепло». Люди мотивують свою позицію тим, що на підприємстві заборонили проводити профспілкову конференцію, на якій працівники повинні були обрати нового голову профспілкового комітету.

Як пояснив пан Федотов, згідно умов трудового договору, у кінці року на підприємстві повинна відбутися профспілкова конференція. Минулого року 31 грудня кореспонденти інтернет-видання «Під прицілом» також намагалися пройти на зібрання трудівників, але, як виявилося згодом, за наказом директора підприємства Олександра Киричука – журналістів на засідання не пустили.

Саме на передноворічній конференції минулоріч звільнили голову профкому Неонілу Слюсар. Жінка неодноразово заявляла про те, що її звільнили з посади незаконно і навіть через суд намагалася поновитися. Однак Луцький міськрайонний суд та Апеляційний суд відмовили Неонілі Слюсар у позові.

На місце голови профкому призначили Олександра Малащука. Однак минулого тижня трудовий колектив висловив недовіру пану Малащуку. А тепер через заборону керівництва проводити зібрання люди заявляють, що будуть блокувати роботу адміністрації ДКП «Луцьктепло».

«Сьогодні зранку мені стало відомо, що наш голова профспілки Малащук пішов у відпустку і не буде проводити профспілкову конференцію. Він сказав, що у нас все добре і нікому та конференція не потрібна. А тому я, як голова ініціативної групи, буду організовувати збори трудового колективу і профспілкову конференцію. Ми будемо блокувати адміністрацію підприємства, а потім з нашими вимогами підемо до міського голови», - заявив голова ініціативної групи ДКП «Луцьктепло» Володимир Федотов.

Та попри все Володимир Федотов запевнив, що лучани попри блокування роботи адміністрації КП не відчують перебоїв з теплопостачанням. 

«Котельні будуть працювати, так що лучанам це не загрожує. Тепло і гаряча вода будуть подаватися безперебійно».

Крім того, Володимир Федотов повідомив, що ширяться чутки про «глобальне скорочення», мовляв за кілька місяців на підприємстві планують звільнити багато працівників.

Ми спробували зв’язатися з директором підприємства Олександром Киричуком, аби він прокоментував вищевикладену інформацію. Однак у приймальні директора ДКП «Луцьктепло» повідомили, що Олександр Олексійович на нараді, а мобільний пана Киричука впродовж дня не відповідає.