У той час, коли вартість нафти у всьому світі досягла свого історичного мінімуму, в Україні ціни на бензин досягли критичного максимуму, йдеться в сюжеті програми «Гроші», - пише ТСН.

Такого ж максимуму досягла і нахабність спекуляцій на нафтовому ринку. Скандальна історія про те, як у державної компанії «Укртранснафта» ледь не вкрали 40 тисяч тонн державного «чорного золота», стала справжнім апогеєм свавілля державних чиновників. Було ваше, стало наше - саме так пояснили представники невідомої фірми, які одного дня прийшли до очільника держпідприємства «Укртранснафта» і стали вимагати відкачати їм нафти вартістю щонайменше 171 мільйон гривень.

Як виявилося згодом, нафтову аферу на мільйони гривень цинічно провели через підставні фірми. Таке собі ТОВ «Тірас-Арс» подає позов на державне підприємство «Укрнафта» і вимагає повернути 40 тисяч тонн державної нафти, яку нібито ще у 2011 році купила у держпідприємства приватна «Виробничо-комерційна фірма «Інвест-VEZ».

Директор «Укртранснафти» запевняє, що з цією фірмою справи ніколи не мали, та і не могли, адже компанія державна, і технічна нафта сьогодні на вагу золота Та все стало зрозуміло, коли незадовго до судового засідання фірма «Інвест-Вез» раптово оголосила себе банкрутом, ініціатором стали відомі компанії «Контініум Укрресурс», Західна молочна група, що належать групі компаній «Континіум».

У бізнес-середовищі ці фірми пов'язують з діючим народним депутатом Верховної Ради і одним з володарів найбільшої мережі АЗС України Ігорем Єремеєвим. Суддя, який виносив рішення на користь дивних приватних фірм, теж виявився частиною схеми дерибану чорного державного золота. Розгляд суду розтягнувся вже на рік, і це попри те, що чи не всі апеляційні інстанції, до яких звернулася державна «Укрнафта», визнали незаконність дій фейкових приватних фірм.

Водночас, винних ніхто не покарав. Той самий суддя Качур, як вдалося з'ясувати журналістам, і досі продовжує працювати у Господарському суді Рівненської області і наразі проходить люстраційну перевірку. І поки ніхто нікого не помічає, фіктивні фірми і досі продовжують судитися з держкомпанією за нафту щонайменше на 171 мільйон гривень. У разі ж корумпованого фіаско судової системи, платити за нафтову оборудку вкотре доведеться простим українцям.

Зазначимо, «Континіум» Єремеєва продовжує боротися за державну нафту вартістю 170 000 000 гривень, адже справа уже по-новому колу розглядається у Господарському суді Волинської області.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ