Володимир Півень, який восени минулого року проник на територію будівництва будинку та лазні, яка належить сину Луцького міського голови Миколи Романюка Володимиру, призначили іспитовий термін відбування покарання.

Ми вже писали про те, що будівельник Володимир Півень однієї ночі проник на територію недобудованого будинку та лазні Володимира Романюка, звідки виніс арматури та металевих труб на загальну суму майже 5 тисяч гривень.

Уже наступного дня власник будівлі заявив до правоохоронних органів про те, що його обікрали і міліціянти взялися шукати злодія.

Того ж дня Володимира Півня затримали. Чоловік одразу у всьому зізнався і пояснив, що йому якраз потрібно було сплатити за кредит, а грошей у нього не було, і що мовляв у такий спосіб він хотів заробити трохи грошей.

Буквально за кілька годин, розповідав на суді обвинувачений, він разом з працівниками міліції поїхав до свого товариша, якому уже встиг продати металеві труби та арматуру, і забрав в останнього усе, що викрав.

Та все ж кримінальне провадження проти Володимира Півня відкрили і уже в січні справа дійшла до суду.

Ми вже писали про те, що сам потерпілий Володимир Романюк до суду жодного разу не приходив.

І зрештою Луцький міськрайонний суд засудив Володимира Півня до одного року обмеження волі.

Втім, прокурор та захисник обвинуваченого оскаржили вирок.

Що саме вимагав прокурор, так і не стало відомо, оскільки перед судовим засіданням в Апеляційному суді Волинської області з'ясувалося, що прокурор відкликав свою апеляційну скаргу.

Натомість колегія суддів розглядала апеляцію засудженого, який просив змінити йому міру покарання з обмеження волі на іспитовий термін.

Для довідки, обмеження волі – це такий вид покарання, який полягає в тому, що засудженого відправляють до виправних центрів без ізоляції від суспільства та з залученням обвинуваченого до праці. А відбування іспитового терміну передбачає лише позбавлення права виїжджати за межі населеного пункту, області чи країни без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, а також періодично проходити реєстрацію в органах КВІ.

Свою апеляційну скаргу засуджений Володимир Півень мотивував тим, що він має трьох малолітніх дітей і дружину, яких потрібно утримувати. І вкотре на суді просив пробачення у потерпілого і щиро покаявся у скоєному.

А тому колегія суддів Апеляційного суду області задовольнила скаргу Володимира Півня і призначила йому покарання у вигляді двох років іспитового терміну.