Колишній заступник голови ГУ Міндоходів і зборів у Волинській області Андрій Тимейчук у суді доводить, що його звільнення відповідно до Закону «Про очищення влади» є незаконним. Тому екс-посадовець хоче не лише поновитися на роботі, а й стягнути кошти за час вимушеного прогулу.

Для такої справи у Волинському окружному суді скликали цілу колегію суддів, яка, як згодом виявилося, навіть не приступила до розгляду справи по суті.

Як стало відомо у ході судового слухання, Андрія Тимейчука було звільнено з посади 16 березня на підставі Закону «Про очищення влади». Однак невдовзі посадовець пішов до суду.

Сьогодні ж Андрій Тимейчук на слухання справи не з’явився, натомість подав одразу два клопотання – одне про відкладення розгляду справи, інше про зупинення провадження.

Своє друге клопотання позивач мотивував тим, що 16 квітня Конституційний суд України розпочав пленарне засідання за зверненнями Верховного суду України щодо роз’яснення деяких спірних норм і положень Закону «Про очищення влади».

З цих мотивів колегія суддів Волинського окружного адмінсуду під головуванням Тетяна Димарчук ухвалила провадження у справі закрити до винесення будь-якого рішення Конституційного суду.

Зауважимо, що Андрій Тимейчук є депутатом Волинської обласної ради, куди потрапив будучи членом Партії Регіонів. Крім того, колись пан Тимейчук був учасником страшного ДТП у місті Нововолисньку, в результаті чого двох людей довелося госпіталізувати.

Нагадаємо, що з цих же підстав Волинський окружний адмінсуд припинив провадження за ідентичними позовами про поновлення багатьох волинських посадовців. Зокрема, колишній перший заступник начальника УСБУ у Волинській області Ігор Бабінець та екс-заступник начальника волинської міліції Михайло Руденко.