Ухвалою Господарського суду Волинської області відсьогодні ВАТ «Горохівський сирзавод» визнано банкрутом і відкрито процедуру ліквідації підприємства.

Нагадаємо, що заяву про банкрутство заводу до суду подав ПАТ «Львівський міський молокозавод», представники якого вказують, що ВАТ «Горохівський сирзавод» все ніяк не може сплатити 778 677 гривень боргу. Тож саме це стало підставою оголошення підприємства банкрутом.

Тож суддя Господарського суду Волинської області Антоніна Кравчук відкрила провадження і призначила розпорядником майна Оксану Рудецьку.

Зауважимо, що і ВАТ «Горохівський сирзавод» і ПАТ «Львівський міський молочний завод» входять до корпорації КОМО, яка підкотрольна відомим олігархам та нардепам від Волині  Степану Івахіву та Ігорю Єремеєву. Що ж до Оксани Рудецької, то вона доволі часто виступає ліквідатором підприємств, які стали банкрутами через «Континіум».

Тож наразі єдиним кредитором банкрута є ПАТ «Львівський міський молокозавод».

Під час судового засідання розпорядник майна Оксана Рудецька повідомила, що на зборах кредиторів було встановлено, що дійти мирової угоди з боржником не вдасться, а тому його слід визнати банкрутом.

Зрештою, суддя Антоніна Кравчук постановила визнати банкрутом ВАТ «Горохівський сирзавод» та відкрити процедуру ліквідації підприємства.