Реконструкції стадіону «Авангард» у Луцьку відбувається згідно із графіками, підготовчі роботи завершують та чекають на приїзд іноземних експертів, аби вкладати нове покриття, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Президент Федерації легкої атлетики на Волині, заслужений тренер України, Володимир Рудюк проінспектував хід робіт на стадіоні. Він запевнив, що із фінансуванням усе гаразд, затримок немає і погодні умови - підходящі.

«Майже усі підготовчі роботи завершили десь на 80-90%. Ми закінчуємо проводити комунікації у сектори: водопостачання для поливу полів, щоб шланги не заважали спортсменам, електромережі та комунікації зв’язку. Усе це дуже трудоємко. Вже у вівторок ми запланувати вкладати покриття. До нас має приїхати представник швейцарської компанії-виробника покриття, аби контролювати якість робіт й дотримання усіх норм. Зараз реконструкція відбувається згідно із планом, всі кошти за матеріали та виконані роботи вчасно перераховані. Зауважу, всі необхідні матеріали ми вже закупили й вони лежать на полі і на складах», - розповідає Рудюк.

 

Нагадаємо, реконструкцію «Авангарду» розпочали першого липня після підписання Меморандуму під час зустрічі голови наглядової ради Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Петра Яковича Палиці, першого заступника Міністра молоді та спорту України, президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, голови правління Фонду Олександра Товстенюка, президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка та ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана у конференц-залі «Директорії» 13-го червня.

Зауважимо, на оновленому стадіоні мають бути бігові доріжки, стрибкові та метальні сектори. Це дозволить проводити в Луцьку всеукраїнські та міжнародні легкоатлетичні змагання. Реконструкція стадіону «Авангард» вартуватиме Фонду «Новий Луцьк» 6.5 мільйона гривень.

Присутній під час перевірки перебігу робіт на стадіоні віце-президент Федерації легкої атлетики на Волині, заслужений тренер України Володимир Яловик впевнений: зважаючи на те, що волинські спортсмени самовіддано відстоюють честь нашої держави на спортивних змаганнях за її теренами, належна тренувальна база дозволить отримати вищі результати.

«Я зараз більше треную спортивну ходьбу на довгі дистанції, але немає де тренувати спринт, біг на короткі дистанції, стрибки. Окрім того, без належної бази підвищується вірогідність травматизму спортсменів. Ми були в Європі та бачили, що там обов’язковою умовою будівництва району є зведення спорткомплексу. У нас такого немає, - доводиться їздити в інші міста. Відповідно, це - додаткові фінансові витрати. А завдяки новому «Авангарду» ми зможемо належно тренуватися вдома», - наголошує заслужений тренер України.

 

Він додає, що на сьогодні в області є 110 тренерів з легкої атлетики і в кожного з них, в середньому, займається 40 дітей.

Вихованцем Володимира Яловика є Іван Банзерук, який минулого тижня завоював на Всесвітній Універсіаді золоту медаль зі спортивної ходьби на 20 кілометрів. Спортсмен дякує небайдужим краянам, які підтримують українських чемпіонів.

«Я займаюся спортом вже вісім років, за цей час отримав чимало перемог: чемпіон Універсіади, срібний призер Кубку Світу, Кубку Європи, бронзовий призер Кубку Європи, чемпіон України. Я часто буваю в ЄС і бачу там значно вищий рівень спортивної інфраструктури. Для прикладу, тут тренуємося на асфальті, а бувають змагання, де резинове покриття і нам вже важче виступати, - незвично. Тепер будуть і в нас гарні доріжки», - розповідає Іван Банзерук.

 

 


Зауважимо, офіційне відкриття вже реконструйованого стадіону запланували на вересень 2015-го року.

Окрім того, з нагоди відзначення 75-річчя Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Ігор Петрович, який є головою наглядової ради СНУ та його батьки - Петро Якович та Тетяна Йосипівна - роблять подарунок для університету – реконструюють існуючий стадіон. Так, на ньому оновлять футбольне поле, змонтують сучасні волейбольний та баскетбольний майданчики, облаштують територію під тренажери, а також зроблять три сертифіковані бігові доріжки й розминочну зону, що теж відповідатиме міжнародним стандартам.