Одна з численних фірм групи «Континіум», яка відома тим, що вивела близько 6-ти мільйонів гривень з ДП «Волиньторф», несподівано змінила назву та перереєструвалася у іншу область, щойно державне підприємство взялося стягувати з нього борги через суд. Фахівці-економісти подібні випадки пояснюють тим, що компанія, яка має чималі борги, просто намагається заплутати - і кредитора, і суд. 

Нещодавно своє місце прописки та назву змінило товариство з обмеженою відповідальністю «Пром-газ-інвест», і відтепер це мало кому відоме підприємство «СЕТЕРУС». Знаходиться воно тепер у місті Рівне.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, а точніше з рішення по справі за позовом львівського малого підприємства «Руно» до ТзОВ «Пром-газ-інвест». 

І саме у цьому рішенні було зазначено, що «Пром-газ-інвест» відтепер став фірмою «СЕТЕРУС».

Однак волинянам «Пром-газ-інвест» запам'ятався великими боргами та скандальними справами.

Зокрема, саме «Пром-газ-інвест» вважають одним з учасників схеми , коли за один день з державного підприємства «Волиньторф» вивели майже 6 000 000 гривень. «Людина «Континіума» Сергій Голоюх, який тоді очолював «Волиньторф» спочатку придбав у компанії з Управління активами «Прайм тайм» сертифікати на суму майже 6 мільйонів гривень і у той же день продав їх товариству з обмеженою відповідальністю «Пром-Газ-Інвест». З тих пір державне вугільне підприємство не може повернути собі гроші навіть через суди.

У справі про банкрутство одного з найбільших трейдерів групи «Континіум» «Континент Нафто Трейд» фірма «Пром-газ-інвест» вимагала аж 161 489 330 гривень, а сам «Континент Нафто Трейд» збанкрутував з мільярдним боргом.

Крім того, свого часу ці дві фірми успішно вивели з офшорів 1 407 825,00 євро, 41 606 487,89 доларів США та ще 7 811 784 доларів США.

Варто зазначити й те, що ТзОВ «Пром-газ-інвест» свого часу виступав ініціатором, або ж кредитором у справах банкрутства фірм, що належать до паливної групи нардепів-олігархів Степана Івахіва та Ігоря Єремеєва «Континіум» - «Західна нафтова компанія», «Ресурс стандарт», «Маршал-Трейд-Ойл», «Торговий дім «Західна молочна група» та «Транс-трейд-ойл».

Цікаво, чи не тому «Пром-газ-інвест» став «СЕТЕРУСОМ», що вже вдосталь «наслідив» на Волині і таким чином – «кінці у воду»?