Члени постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту Луцької міськради сьогодні, 11 серпня розглядали питання про можливість повернення у комунальну власність найбільшої котельні в Луцьку, яка забезпечує теплом понад 40 тисяч містян.

Нагадаємо, що ТЗОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» продала приватну котельню, що є найбільшою у Луцьку, офшорній фірмі з Британських островів. 

За словами начальника юридичного відділу Олександра Рачкова судова тяганина на даному етапі справи – не доречна. Мовляв, всі суди закінчилися ще сім років тому, і відтак немає можливості поновити строки давності. Як варіант Олександр Рачков запропонував оскаржувати право власності.

На що член комісії, депутат міськради від групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зазначив, що пропущення строків – не причина не подавати заяву до суду, це причина суду не прийняти справу. Він також акцентував на тому, що майно котельні продали без відома лучан, які фактично володіють цим майном, так як мають 38% частки цієї котельні.

«Майно вибуло поза відома власника. Але, поки «Східноєвропейська теплоенергогенеруюча компанія» володіла цим майном, то вона продає його іншій компанії. А співзасновником було ДКП «Луцьктепло». Тобто, громада мала частку до 38%. А далі «Східноєвропейська теплоенергогенеруюча компанія» починає процес банкрутства. І лучанам, які є співзасновниками, нічого про це невідомо. Тут є ознаки порушення статутної діяльності. Тому є сенс позиватися про повернення майна» - аргументував Андрій Осіпов.

Тож, члени комісії вирішили звернутись до прокурора, аби правоохоронці перевірили ці операції на предмет наявності кримінальних діянь та погодили направити рекомендацію Луцькому міському голові Миколі Романюку, аби мер якнайшвидше вирішив питання судового позову.