Після рекордного зниження цін на нафту Антимонопольний комітет очікує також поступового подешевшання бензину в Україні та буде прискіпливо спостерігати за динамікою цін на українських АЗС.

Читайте також: Обвал світових цін на нафту: експерт розповів, чи готова Україна до нової кризи

У прес-службі АМКУ 10 березня зазначили, що не очікують різкого падіння цін на бензин, але вони повинні відповідати рівню роздрібних та корелюватися зі змінами факторів, що впливають на них.

"Очікувати на таке ж стрімке падіння цін на АЗС не доводиться, адже між сирою нафтою і автомобільним баком є сила-силенна ланок: транспортування – переробка – знову транспортування – АЗС тощо. Однак і практика негайного підвищення цін на бензин у випадку подорожчання нафти і дуже повільного зниження цін після здешевлення сировини теж має місце. Тому Антимонопольний комітет України буде прискіпливо вивчати динаміку цін на ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами, адже ціну не лише на сиру нафту, але й на крупний опт бензину та дизпалива очікує суттєве падіння", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:На Волині продають фальшиві талони на пальне

Напередодні, 9 березня, ціни на нафту у світі обвалилися на 30%. Це найбільше відсоткове падіння цін на ринку нафти за останні майже 30 років. Причиною обвалу цін стали невдалі переговори між нафтовидобувними країнами, що входять в Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК+), – вони не змогли домовитися про скорочення обсягів нафтовидобутку з початку квітня. На цьому наполягала Саудівська Аравія, натомість Росія рішуче виступала проти зменшення видобутку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook