Через публікацію в газеті "Вільним шляхом" матеріалу про настоятеля Свято-Покровського храму УПЦ МП Михайла Журомського, який відмовився поховати померлу онкохвору дівчинку, жителі села Озеро Ківерцівського району 30 вересня перкрили дорогу міжміського сполучення, пише Інформаційне агенство "Волинські новини".

Читайте також: На Волині священик УПЦ МП відмовився поховати померлу від раку дитину

Нагадаємо, 9-річна Регіна Чужук чотири роки хворіла на рак. Померла у неділю, 2 вересня. Мама дівчинки Марта Чужук звернулася до сільського священика з проханням поховати дитину.

"Жителів села було не дуже багато – 10-15 людей. Було багато приїжджих. Людей обурила стаття, яка була опублікована в районній газеті "Вільним шляхом". Вона стосувалася настоятеля храму отця Михаїла", – розповідає сільський голова Юрій Беденюк. Чоловік додав, що люди вважають матеріал наклепом і зверталися в редакцію газети.


Як розповів настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський, люди написали звернення, де вказали правдиві свідчення про цю історію, однак таку позицію ігнорують.

Читайте також: Попів Московського патріархату вигнали з військової академії (відео)

"В статті оклеветали священика, а люди хочуть почути правду, щоб це висвітлили. Те, що написали в газеті – бруд і розпалювання міжконфесійної війни", – наголошує отець Михаїл.

В селі обурені таким ставленням до священика. Люди запевняють, що на настоятеля Свято-Покровського храму УПЦ Михайла Журомського зводять наклеп.

"Ми пішли на захист батюшки. Нас, парафіян, обурило, що такими словами називають батюшку. Люди звертаються до батюшки і він ніколи нікому не відмовляє. І в цьому випадку він не відмовив. Він попросив просто свідоцтво про хрещення, яке йому не надали", – розповідає жителька села Ірина Хомич.

Читайте також: Московський патріархат витратив на рекламу в Україні вражаючу суму

Парафіянка розповідає, що люди зверталися в редакцію газети, в районну адміністрацію і в районну раду. "Застпуниця голови районної ради Тамара Чигрин нам пообіцяла, що наше звернення, яке ми напишемо, опублікують в газеті. Ми – прості люди, які висловили свою думку. Були умови, що якщо стаття не вийде – ми перекриємо трасу", – наголошує жінка і додає, що батюшка завжди на своєму місці і виконує свої обов’язки, і свої канони.

Наступним кроком парафіян стануть збори, які планують організувати в прийдешню неділю в Будинку культури села Озеро. На збори запросять парафіян, представників Ківерцівської районної ради та адміністрації. Разом з тим, поспілкуватись із селянами запросять і Василя Недільського – керівника редакції Ківерцівської районної газети "Вільним шляхом".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter