Через розбиту вщент дорогу до села Тумин Локачинського району не ходить жоден автобус. Єдиний спосіб виїхати із села – возом або сусідською автівкою.

Читайте також: Як луцькі депутати допомагають жителям своїх округів

Про це повідомляє "УКРОП Волинь".

Про свої проблеми та біди люди розповідали депутату Волинської обласної ради від УКРОПу Вячеславу Рубльову.

Головна біда туминців – відсутність автобусного сполучення. За словами людей, раніше в їхнє село приїжджав автобус двічі в тиждень. Попри тещо туминці не часто користувалися транспортними послугами автобуса, збитки від цього маршруту перевізник перекривав прибутками з іншого маршруту. 

"А два роки тому в нашого перевізника забрали прибутковий маршрут. І тепер до нашого села більше нічого не їздить", – кажуть люди. 

Попри такі проблеми із доїздом, в Тумині проживає більше 300 людей. Тут функціонує бібліотека, поштове відділення, ФАП, група короткотермінового перебування в дитсадку. Школу, щоправда, тут закрили, а єдиний клуб, зліплений з колишніх так званих "дідівських клунь", дихає на ладан.

 

"Його треба не ремонтувати, а валити", – махають рукою місцеві жителі.

Люди кажуть: до них жодного разу не приїздили депутати обласної ради чи Верховної. Постійно бачать лиш обранця до райради Євгена Шозду. Чоловік розповідає: після того, як в селі закрили школу, всім селом відстоювали доцільність роботи дитячого садочка, а тепер переймаються тим, що закриють ще й поштове відділення. Селяни просять, щоб депутат допоміг із ремонтом місцевого ФАПу та ліками для закладу.

Кажуть: треба замінити вікна на енергоощадні та двері, крім того у закладі часто-густо бракує елементарного медичного забезпечення. Вячеслав Рубльов каже: із медикаментами проблем не буде. 

 

Читайте також: На Волині громада зробила вражаючу реконструкцію медзакладу

"До дня медика ми вручали працівникам первинної ланки медицини у 4 районах сумки фельдшера з усім необхідним, а також ліки та прилади першої необхідності, які знадобляться сільським медикам в роботі. Обов’язково привезу для вашого ФАПу необхідні ліки, бо розумію, наскільки важко за відсутності медикаментозного забезпечення надавати необхідну допомогу односельчанам. Що ж до ремонту ФАПу, то вам потрібно створити ініціативну групу, яка б визначилася з об’ємом робіт та частиною співфінансування", – каже Вячеслав Рубльов.

 

Депутат зазначає: звернеться із запитом до управління інфраструктури та туризму аби чиновники пояснили, чому таке велике село не має транспортного сполучення із районним та обласним центрами. А спільно із місцевим підприємцем, який орендує в людей поля порадиться щодо того, аби підсипати дорогу та розрівняти її.

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter