Екс-регіонал Ігор Волошенюк, який очолює "Аграрну партію" на Волині "піклується" про рідні землі. З його персоною пов'язано безліч темних справ в Луцькому районі, передає "Кореспондент".

Читайте також: На виборах до Торчинської ОТГ виборців підкуповують курчатами та комбікормом

Зараз аграрник продовжує свою ганебну роботу, підкуповуючи виборців курчатами. Та його "активні" діяння не залишаться поза увагою правоохоронців, які уже розпочанають розслідування.

Нагадаємо, під час жнив, у липні 2014 року, на території Одерадівської сільської ради представник СГТзОВ "Україна" Ігор Панчук намагався вивести в поле зернозбиральні комбайни, але Волошенюк йому завадив, здійснивши наїзд на чоловіка власним автомобілем, аби залякати.

Волинський журналіст Ярослав Андрусяк пише, що Панчук написав заяву до поліції: "…на територію тракторної бригади заїхав… Волошенюк на власному автомобілі "Land Cruise" і, поводячи себе досить зухвало, здійснив навмисний наїзд на мене власним автомобілем, чим спричинив тілесні пошкодження. При цьому в автомобілі Волошенюка перебувало четверо молодиків спортивної тілобудови. На моє запитання, чого він сюди приїхав, він повідомив, що у нього тут є власний інтерес, який стосується земельної ділянки його матері… Він почав погрожувати мені фізичною розправою та повідомив, що якщо я буду організовувати збір врожаю, то він знищить мене в прямому сенсі цього слова".

Читайте також: На Волині родичка регіонала Волошенюка підробила документи і селяни збунтувалися проти реформи

Конфлікти із Волошенюком відбувалися практично щодня. Найбільша та найкривавіша сутичка, яка запам'яталася, виникла 16 липня. Тоді посеред ночі відбулося справжнє побоїще.

"…16.07.14 в період з 01 до 03 години в с. Сьомаки Луцького району біля ставка Волошенюк Ігор Васильович разом з групою невідомих осіб, на обличчях яких були захисні маски, застосували пістолети, рушниці та вчинили напад на комбайнера СГ ТзОВ "Україна" Рижка Сергія Миколайовича та інших працівників цього товариства", –  зазначено в заяві Олени Черьомухи. Тієї ночі люди Волошенюка серйозно пошкодили зернозбиральний комбайн  CLAAS 320: прострелили і порізали колеса, зіпсували кабіну, корпус, різні агрегати. Комбайн для роботи став непридатним.

Цьому передувало рейдерське захоплення майна СГТзОВ "Україна" та переоформлення на іншу структуру – ТОВ "Баїв-Україна". Ігор Волошенюк брав в цьому безпосередню участь в якості начальника охорони "Баїв-України". За це відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, бланків) та ч. 1 ст. 209 КК України (відмивання брудних грошей).

Свого часу всі три власники Ігор Панчук, Ігор Павлович і Василь Ярема працювали разом на СГТзОВ "Україна". Згодом Павлович та Ярема створили інше підприємство, уклали договори із селянами й приступили до посівної… Панчук же доводить, що його просто "кинули" і не без участі колишнього голови Луцької райради Ігоря Волошенюка, який має у цьому земельному конфлікті свої інтереси.

Читайте також: Прокурорсько-суддівська мафія надалі «кришує» тіньовий бізнес «регіоналів»

Питання рейдерського захоплення майна СГТзОВ "Україна" не перше, де засвітилося "Баїв Україна". Відбувалися суди у кримінальній справі з приводу самовільного зайняття орендованих фірмою з бельгійськими інвестиціями "Кріс-Віт-Україна" земельних ділянок шляхом засівання та подальшого збирання урожаю сільськогосподарською технікою. Так, у період із 23.03.2016 по 20.10.2016 всі роботи, пов'язані із засіванням та збиранням урожаю на земельних ділянках, які розташовані на території Одерадівської сільської ради, здійснювали працівники "Баїв Україна", хоч і не мали на це права.

У січні 2012 року тодішній голова Луцької районної ради, він же голова районного осередку Партії регіонів, Ігор Волошенюк вчинив збройний розбійний напад на водія Руслана Габреля – чотири рази вистрілив у нього з пістолета, рукояткою розбив обличчя і голову, переламав вилицю, контузив праве око, пошкодив спину, наніс інші ушкодження. Медики констатували в Руслана побої середнього ступеня тяжкості. А трапилось все тому, що водій відмовився вчиняти аферу, затіяну Волошенюком: не захотів віддавати йому машину з імпортним товаром.

"Я злякався, що він застрелить мене. Лише прикрив двері машини, у які потрапила одна з куль. З мого автомобіля забрали особисті речі – телевізор, мобільний телефон, велосипед та інші речі. Потім довгий час я перебував в лікарні.  Трудову книжку не віддали. Мені порадили не попадати на очі Волошенюку, і я змушений був виїхати до Польщі, де і влаштуватися на роботу", – згадував у розмові Руслан Габрель.

Як зазначав Ярослав Андрусяк: "Ігор Волошенюк свого часу працював міліціонером. Але за незаконні операції з ввезення і оформлення автомобілів його взяли на гарячому оперативники Львівського УБОЗу.  Щоб не сідати до тюрми, прикинувся психічно хворим, аби потрапити в "дурку". Тож його у тій резонансній справі визнали неосудним".

"Пришестя" на трон Януковича дивним чином  зцілило Ігоря Волошенюка – він очолив "регіоналів" Луцького району і став головою райради.

"Тут нічого дивного немає. Якщо державою керував колишній "зек", то низові ланки влади могли успішно очолювати і прості дурні. Коли після Революції Гідності Волошенюка викинули з кабінету і крісла голови Луцької райради – він з допомогою міліції і надалі творить безчинства на території району", – пише журналіст.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter