Далекобійники, що протестують на в'їзді в Київ, заблокували в’їзд зі сторони Борисполя та урядовий квартал.

Читайте також: Найбільше ПДР порушують на Волині: в Україні запустили програму, яка перераховує водієві гроші за безпечний рух

Вимоги учасників ринку міжнародних автомобільних вантажних перевезень є повністю абсурдними, а сама акція протесту заважає нормальному функціонуванню мегаполіса. Про це заявив у Facebook депутат Київської обласної ради Олександр Аронець

"Я навіть не дуже хочу розбиратись, які в них вимоги чи хто за цим стоїть. Мало того, що фури постійно їздять перевантаженими, інколи перевантаження складає 2-3 рази, як наслідок, це страшенно нищить асфальтне покриття. Таким чином, за наші з вами гроші спершу роблять дороги, а потім ремонтують через нехтування норм максимальної ваги вантажів фурами. Та ще й Київ топиться в пробках, не в останню чергу якраз через вантажівки. А коли фури йдуть на обгін на проспекті Перемоги, то для водіїв легкових це ще той стрес. Просто дістали. А зараз ще й заблокували в‘їзд в Київ і центр Києва, які просто стоять! І знаєте що? Відкриваю я новини, а вони протестують проти "повторного зважування"! Так, розбивайте дороги далі, бо тупі українці і так заплатять за ремонт доріг", – пише депутат.

Читайте також: Розпочався демонтаж центрального паркану на Старому ринку (фото, відео)

Він додав, що у цивілізованих країнах великі вантажні автомобілі майже не пересуваються містами, бо ризикують сплатити величезні штрафи. 

"Влітку вирішили поїхати до мами в Італію машиною. Вантажівки у містах зустрічав вкрай рідко. Величезні штрафи за перевантаження. Цивілізовані країни дбають про гроші власних громадян, за які роблять дороги, дбають про комфорт містян і максимально обмежують рух містами для вантажівок. Так, право на протест – священне. Але це перебор. Спершу хай заплатять за всі кілометри знищених доріг, а також за роки життя, вирвані в українців, які ще більше часу через фури втрачають в пробках, а тоді хай протестують", – зазначає депутат.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook