Експерт Асоціації міст України Валентин Малиновський висловив розкритикував голову Волинської ОДА Олександра Савченка через розголошення ніби то неправдивих даних про діяльність ОТГ у області.

Читайте також: "70 ОТГ на Волині – це "мертвонароджені діти": Ігор Палиця про децентралізацію в області

"Якась дивна ця президентська вертикаль: таке враження, що вони не чують Президента і Прем'єра. На Закарпатті "губернатор" відкрито виступає проти децентралізаційної реформи, а сьогодні здивував голова Волинської ОДА.
У своєму виступі на сесії обласної ради, говорячи про проблеми обласного бюджету, він зупинився на ОТГ. Зокрема заявив, що 40% ОТГ Волині є неспроможними, тому що видатки на утримання апарату становлять у них від 40 до 80%.

Читайте також: "Дехто бажає лишатись "царьками": Недопад про утворення ОТГ Луцька з селами

Дивує, по перше, неточність в цих цифрах: в області із 40 лише 6 таких ОТГ і немає жодної з показником 80%.

Натомість, за перше півріччя 2018 р. середній показник надходжень власних доходів на одного мешканця, за даними Мінрегіону, збільшився у 2,2 рази (!)

Справді, є декілька проблемних ОТГ, але переважна більшість із 40 ОТГ показують позитивну динаміку надходжень місцевих податків і зборів.

При цьому, голова ОДА нічого не сказав за "радянські сільради", більшість з яких все ще гирею висять на шиї державного бюджету, не заробляючи коштів навіть на утримання 3-4 своїх працівники, вже не кажучи, що вони не надають жодних послуг населенню", – написав Малиновський на своїй сторінці у Facebook.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter