"Океанський кит" і його "мила косатка": онкохворого лучанина Дарія Зажицького, якому збирали кошти на операцію, вдруге за рік "засікли" на шикарному відпочинку (відео), Погрожував підірвати: повідомили деталі викрадення авто у Луцьку, Викрили групу наркоторговців з Луцька, які виготовляли та збували психотропи – такими були головні новини Волині у четвер, 1 квітня.

Погрожував підірвати: повідомили деталі викрадення авто у Луцьку

Вчора, ввечері на вулиці Конякіна у Луцьку, невідомий чоловік, з пістолетом у руках, сів в автомобіль 23-річного місцевого жителя та пригрозив підірвати гранату. Заявник вийшов з транспортного засобу та зателефонував у поліцію.

Читайте також: Погрожував вбити: у Луцьку п'яний чоловік розмахував перед студентами пістолетом (фото)

На місце пригоди відразу направилися співробітники роти поліції особливого призначення ГУНП, бійці спецпідрозділу "Світязь", оперативники, слідчо-оперативна група поліції.

За підозрою у вчиненні кримінального правопорушення поліцейські затримали 43-річного лучанина. У нього вилучили пістолет, схожий на ТТ та 8 набоїв різного калібру. Їх направлять на дослідження. Гранати у зловмисника не було.

Читайте також: У Луцькому районі п'яний чоловік з сокирою напав на поліцейських

Його затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296  Кримінального кодексу України. Йдеться про хуліганство вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Досудове розслідування триває.

"Океанський кит" і його "мила косатка": онкохворого лучанина Дарія Зажицького, якому збирали кошти на операцію, вдруге за рік "засікли" на шикарному відпочинку (відео)

В соціальній мережі з'явилося відео, на якому начебто Дарій Зажицький, якому вся Україна допомагала зібрати кошти на операцію, відпочиває на курорті у Туреччині.

Читайте також: Лучанин Дарій Зажицький, якому збирали кошти на лікування, без "прав" та орендованому авто потрапив у ДТП


"Вересень 2020 року (приблизно 7 місяців тому), Туреччина, курорт Rixos Sungate 5*. Орієнтовна вартість курорту на одного складає від 1500$.

На даному відео, наш "океанський кит" і його "мила косатка" "чілять" біля басейну на території готелю.

Як Ви вже, мабуть, зрозуміли, вересень 2020 року − це той період, перед та після якого, власне, і проводились збори коштів на лікування "нашого важкохворого" хлопчика", − пише автор посту.

Читайте також: Журналісти розсекретили, куди пішли тисячі доларів, які волиняни збирали на лікування онкохворого лучанина (відео)

Як повідомлялось раніше, 22-річний лучанин, Дарій Зажицький потрапив у ДТП 30 березня, у Луцьку. Як з'ясувалось, у молодика нема посвідчення водія та автівка була орендована.

Також, відомі українські блогери почали говорити про шахрайство Дарія Зажицького, якого побачили на відпочинку в Домінікані. Ще в листопаді хлопець просив допомоги – він збирав 40-50 тисяч доларів на операцію в Туреччині. Наразі невідомо, чи є власником Chrysler сам Дарій Зажицький.

Викрили групу наркоторговців з Луцька, які виготовляли та збували психотропи (фото)

Злочинну діяльність трьох мешканців Луцька викрили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції у листопаді минулого року.

Під час досудового розслідування доведено причетність зловмисників до 13 фактів злочинної діяльності в складі організованої злочинної групи. Обвинувальний акт слідчі скерували до суду. За незаконну діяльність трьом фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Разом зі слідчими волинської поліції, за процесуального керівництва обласної прокуратури, оперативники встановили, що зловмисники налагодили розповсюдження амфетаміну на території області. Для його виготовлення вони обладнали дві нарколабораторії у дачному будинку та гаражі на території Ківерцівського району області.

Фігуранти приймали замовлення на психотроп, пакували у дрібні дози та збували клієнтам під час особистих зустрічей. Продавали заборонену речовину за ціною 250-300 гривень за дозу.

Читайте також: На Волині затримали наркоторговця

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили амфетамін, прекурсори для його виготовлення, канабіс та різне лабораторне приладдя: скляні колби, з’єднувальні трубки, пробірки, подрібнювачі, холодильник, електронні ваги та інший посуд, який використовувався для виготовлення амфетаміну, а також гроші в національній та іноземній валюті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook