У Луцьку судять "елітну" сутенерку, яка обслуговувала суддів та прокурорів; На Волині банда молодиків викрала "євробляху" зі складу митників; В чергах у луцькі садочки "стоїть" майже тисяча дітей;На Волині двоє чоловіків намагались викрасти дівчинку − такими були головні новини Волині та Луцька 10 жовтня.

Читайте також: У Луцьку відбудуться заходи до Дня захисника України

У Луцьку судять "елітну" сутенерку, яка обслуговувала суддів та прокурорів

Ще вчора обслуговувала поліцію і слуг феміди, а вже сьогодні – на лаві підсудних. У Луцьку судять 35-річну волинянку, яка займалася сутенерством та проституцією.

Нагадаємо, що жінку затримали напередодні, 24 липня. Оперативники встановили, що 34-річна лучанка орендувала квартиру, підшукувала дівчат та клієнтів і від цих послуг отримувала дохід. Інколи жінка і сама час від часу обслуговувала клієнтів за винагород.

 Як стало відомо, жінку звуть Галина Г., вона 1983 року народження, в Луцьку проживає приблизно останні 10 років в районі вулиці Івана Франка.

Як зазначає джерело, послугами сутенерки користувались і високопоставлені волиняни – зокрема, правоохоронці, судді, митники та навіть депутати.

Читайте також: Винник, Почаїв та незабутні вікенди: як живе елітна сутенерка з Луцька (фото)

На Волині банда молодиків викрала "євробляху" зі складу митників

Вночі у Ратному близько 15 молодиків вкрали автомобіль на іноземній реєстрації, вилучений митниками, із митного складу.

Посадовець повідомив, що митники склали протокол порушення митних правил на громадянина Молдови, який переміщував автівку через державний кордон терміном на 1 рік.

"Нами встановлено, що він передав право керування громадянину України, та порушив терміни", – мовив Шелігацький. Тож на молдаванина склали 2 протоколи, один, зокрема, за перевищення строків, а автівку передали на митий склад у Ратному.

Йдеться про автомобіль Ауді А6 2005 року випуску. Вартість його оцінили у 120 тисяч, тож санкція статті становить 300% від недобору митних платежів – тобто понад півмільйона гривень.

"Охоронець повідомив, що близько 15 невідомих зламали замки і вкрали цей автомобіль", – додав Шелігацький. За його словами, випадком вже займаються правоохоронці.

Читайте також: У Луцькому районі спіймали викрадача автомобіля

В чергах у луцькі садочки "стоїть" майже тисяча дітей

До закладів дошкільної освіти (ЗДО) Луцька прийняли 2 910 дітей, а в черзі на влаштування у садочки перебуває до тисячі дітей.

Прийом дітей у ЗДО здійснюється протягом календарного року. .

На 2018-2019 навчальний рік у Луцьку станом на 03.09.2018 року прийняли у садочки 2910 дітей. Нині існують черги майже у всіх ЗДО (крім ЗДО № № 34, 38, 24, 30, 31, 6, 21, 28, 29).

На черзі для влаштування у ЗДО перебуває до 1000 дітей дошкільного віку. Втім. в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зменшилася черга на 20 дітей.

Позачергового потрапити у дитячі садочки можуть діти прокурорів та слідчих прокуратури; військовослужбовців Збройних сил України; військовослужбовців Служби безпеки України, учасників АТО.

Читайте також: У Луцьку утеплять усі школи та садочки

На Волині двоє чоловіків намагались викрасти дівчинку

У райцентрі Ківерці двоє невідомих чоловіків намагалися викрасти 12-річну дівчинку.

Як зазначає заявниця (мати дитини), її донька поверталась зі школи, коли двоє чоловіків спробували силою затягти потерпілу в автомобіль.

Повідомляється, що наразі дитина перебуває вдома.

Слідчі за цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 15 та ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Поліція звертається до громадян, котрим відома будь-яка інформація щодо вказаної події, невідкладно повідомити за номером "102". Відомо, що зловмисники пересувалися на автомобілі "AUDI" темно-синього або чорного кольору.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter