Орден отримало Волинське територіальне медоб’єднання захисту материнства і дитинства. В Україні тариф на електроенергію вирішили знизити до 1,44 грн за кВт*год. Чотири нових яскраво-зелених автобуси виїдуть на маршрути Луцька. У власність держави на Волині повернули земельну ділянку лісового фонду за майже 15 мільйонів гривень.

Волинський перинатальний центр отримав відзнаку найкращого закладу охорони здоров’я в Україні 

Орден святого Пантелеймона в номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я» отримало Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства.

Церемонія вручення відбулася 9 серпня у Києві в День святого Пантелеймона.

Читайте також: Як їздять автобуси через тимчасовий міст на дорозі «Львів-Луцьк» (відео)

Нагадаємо, медоб’єднання пройшло у фінал всеукраїнського конкурсу на отримання Ордена Святого Пантелеймона, який називають Медичним Оскаром, у номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я».

Усього було четверо номінантів: Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства Волинської обласної ради, КНП Харківської обласної ради «Обласна дитяча лікарня №1», Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону м. Вінниця та КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» Одеської міської ради.

В Україні змінять тарифи на електроенергію

В Україні тариф на електроенергію вирішили знизити з 1,68 до 1,44 грн за кВт*год. Це хочуть зробити завдяки відмові від спеціальних тарифів, які вводилися на ремонт електричних мереж.

Спочатку обговорювали введення декількох різних тарифів (ціна повинна була рости залежно від обсягів споживання). Але раптово від ідеї відмовилися і почали обговорювати зниження тарифу до 1,44 грн за кВт*год для всіх категорій громадян.

Щоб компенсувати втрати в обленерго, вирішили вилучити кошти з ремонтів електричних мереж. Фактично, це скасовує запроваджені раніше RAB-тарифи, суть яких і була у виділенні частини прибутку на модернізацію цих мереж. Але заплатять за зниження тарифів не тільки облгази, а й державні компанії «Енергоатом» і «Укргідроенерго».

Схема працюватиме так:

  • «Енергоатом» буде зобов'язаний продавати струм для потреб населення за фіксованою вартістю – 15 коп за кВт*год, а «Укргідроенерго» – по 1 коп за кВт*год.

  • Далі будуть додаватися витрати на транспортування і вийде кінцева ціна. Для споживачів у різних областях вона може бути різна. За словами Попенка, в Києві зараз це приблизно 2 грн, а в Луганській області – близько 4 грн. Різницю між ринковою ціною на електроенергію і пільговим тарифом компенсуватимуть обленерго.

За втручання прокуратури у власність держави на Волині повернуто земельну ділянку лісового фонду вартістю майже 15 мільйонів гривень.

Господарський суд Волинської області задовольнив позовні вимоги Волинської обласної прокуратури та повернув у державну власність земельну ділянку площею майже 9 га й вартістю 14,6 млн грн на території Ковельського району Волинської області.

Читайте також: На Волині ремонтують ще одну аварійну дорогу (фото)

Прокурори звернулися в суд із позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Ковельської райдержадміністрації та Головного Управління Держгеокадастру у Волинській області, аби витребувати у власність держави земельну ділянку, цільове призначення якої було незаконно змінене.

Землі, які належать до земель лісового фонду, неправомірно вилучили у державного лісогосподарського підприємства, зареєстрували як землі сільськогосподарського призначення та передали у власність Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, яке мало намір ними розпоряджатися.

У суді прокурори довели незаконність цієї оборудки й рішенням суду земельна ділянку витребували із незаконного володіння та повернули у власність держави.

Зауважимо, що органи обласної прокуратури цьогоріч подали 8 позовних заяв щодо повернення державі неправомірно вилучених земель лісогосподарського призначення площею понад 100 га та вартістю більше 146 млн гривень. На тепер із них задоволено два позови на суму 16,8 млн грн, інші перебувають в провадженні суду.

Чотири нові великі автобуси виїдуть на луцькі дороги

Чотири нових яскраво-зелених автобуси виїдуть на маршрути Луцька. 

«Ще 4 яскравих красеня MAN A21 вже найближчим часом вийдуть на маршрути міста», – йдеться в дописі мера Луцька Ігора Поліщука.

Як зазначають, автобуси придбали за кордоном.

Читайте також: На Волині закриють дві сільські школи

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook