Призначений виконувач обов'язків голови Волинської ОДА; у Луцьку біля вокзалу знайшли гранату; Зеленський звільнив Савченка і ще 14 губернаторів; як у Луцьку евакуйовували "замінований" дитячий садок; на Волині розгорівся скандал через утворення Камінь-Каширської ОТГ − такими були головні новини Волині та Луцька у вівторок, 11 червня.

Читайте також: Луцькрада отримала нового голову департаменту економіки та очільника відділу екології

Призначений виконувач обов'язків голови Волинської ОДА

Президент Володимир Зеленський указом призначив в.о. голови Волинської облдержадміністрації після звільнення губернатора Олександра Савченка.

"Указ №378/2019 "Про тимчасове виконання обов’язків голови Волинської обласної державної адміністрації"

Тимчасово покласти виконання обов’язків голови Волинської обласної державної адміністрації на Киричука Олександра Олексійовича", – йдеться у документі на сайті президента України.

Читайте також: Волинська патрульна поліція отримала нового очільнка

У Луцьку біля вокзалу знайшли гранату

На Привокзальній вулиці у Луцьку знайшли гранату Ф-1.

Повідомлення про підозрілі металеві предмети, виявлені на відкритій території надійшло до рятувальників 7 червня, – повідомили в управлінні ДСНС у Волинській області.

Піротехніки обстежили вказану територію, де виявили і вилучили ручну гранату Ф-1.

Гранату транспортували до спеціального майданчика, де й знешкодили.

Читайте також: П'яний 20-річний волинянин влетів мотоциклом у дерево

Зеленський звільнив Савченка і ще 14 губернаторів

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 11 червня, звільнив 15 голів обласних державних адміністрацій. Про це повідомив заступник глави адміністрації президента України Руслан Рябошапка.

"Сьогодні надійшла перша частина представлень з Кабінету міністрів на звільнення керівників обласних державних адміністрацій. Отже, звільнені глава Чернігівської, Хмельницької, Херсонської, Тернопільської, Сумської, Полтавської, Одеської, де відсторонений від виконання обов'язків в.о. глави, Миколаївської, Львівської, Кіровоградської , Київської, Івано-Франківської, Запорізької, Закарпатської та Волинської обладміністрацій", – сказав він на брифінгу у вівторок біля будівлі АП.

Відтак очільник Волинської ОДА найближчим часом звільнить кабінет для нового очільника обладміністрації.

Читайте також: У Луцьку на хабарі затримали працівника лабораторії органу сертифікації

Як у Луцьку евакуйовували "замінований" дитячий садок

У Луцьку вкотре повідомили про замінування. Цього разу у повідомленні налічувало 10 об’єктів, серед яких і дитячий садочок.

Садочок "Волиняночка" знаходиться у Луцьку на проспекті Соборності 22. За останні кілька днів про замінування закладу повідомляють вже вдруге. Тут навчається майже 300 дітлахів яких знову довелося евакуювати, доки спецслужби шукали ймовірну вибухівку.

"Працівники із замінування оглянули приміщення дошкільного закладу, територію. Ніяких небезпечних предметів не було знайдено і дозволено нам продовжувати свою роботу протягом дня", – каже Валентина Костюк, директор ДЗ №10 "Волиняночка".

Вона розповіла – дорослі хвилювались більше ніж діти, адже малюки до таких ситуацій підготовлені. Два рази на рік у садочку відбуваються тренування по евакуації.

За словами вихователя-методиста ДЗ №10 "Волиняночка" Олени Гніровської у закладі є працівники, які сповіщають про небезпеку та ті, хто відповідають за громадський порядок – повідомляють про безпечні виходи з приміщення. Під час таких тренувань усе відбувається дуже реалістично.

Детальніше читайте ТУТ.

Читайте також: У місті на Волині в закладі громадського харчування отруїлося 13 людей

На Волині розгорівся скандал через утворення Камінь-Каширської ОТГ

У Камені-Каширському назріває скандал. Частина депутатів вважає, що міський голова саботує створення Камінь-Каширської ОТГ. Його заступник заперечив журналістам такий факт. Зазначивши, що очільник міста сумнівається у доцільності об'єднання з сусідніми селами і поки вивчає досвід. Але процес не саботує.

Камінь-Каширський район пасе задніх у кількості створених ОТГ. Із п'яти ОТГ, які передбачені перспективним планом, з початку децентралізації створили лише одну – Гуто-Боровенську. Частина депутатів Камінь-Каширської міської ради на початку весни порушила питання про створення Камінь-Каширської ОТГ. Однак за їх словами очільник міста саботує її створення. Сам не ініціює об'єднання і депутатам не дає змоги це зробити. 

Депутати кажуть, можна спокійно почекати до примусового об'єднання. Однак тоді громада втратить інфраструктурну субвенцію, а це мільйони гривень. Окрім того обранці зазначають, якщо не почати формувати ОТГ зараз, то Камінь-Каширський може втратити і статус повіту. А це адміністративна одиниця другого рівня.

Депутат районної ради Світлана Сидорук зазначає, що статус центру повіту для Каменя-Каширського дуже важливий. Особливо зважаючи на те, що уряд затвердив для Волині – лише три госпітальні округи: Луцький, Нововолинський і Ковельський. Камінь-Каширський госпітальний округ – відстояти не вдалося.

Очільник міста Василь Бондар за зверненням 17 депутатів 4 червня таки скликав позачергову сесію для розгляду питання про об'єднання. Сесія відбудеться 12 червня. І депутати прогнозують, що вона буде дуже спекотною. 

Більш детальна інформація ТУТ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook