На Волині сім'я із немовлям отруїлася алкоголем; Скандальний митник-гастролер очолить Волинську митницю; Повідомили про стан школяра, якого нещодавно у Луцьку збив автомобіль; На Волині змінили керівника Держгеокадастру після візиту урядовців; Неподалік Луцька сталась смертельна аварія; Помер волинянин, який напередодні отруївся разом зі своєю сім'єю − такими були головні події Волині та Луцька у вівторок, 12 листопада.

Читайте також: На Волині більше двох місяців розшукують безвісти зниклого молодика (фото)

На Волині сім'я із немовлям отруїлася алкоголем (відео)

11 листопада на Ківерцівщині місцевий фермер не застав на роботі двох своїх працівників, а оскільки додзвонитися не зміг, то відправив за ними додому. Та прибувши на місце, люди застали сумну картину – посеред помешкання без свідомості лежав чоловік та дружина, біля них немовля – теж непритомне.

Зі слів лікаря-анестезіолога Луцької міськрайонної лікарні №2, волиняни поступили в лікарню як невідомі, у безсвідомому стані.

"Поступили під виглядом отруєння сурогатом, або грибного отруєння. Обстеження проводиться, перша медична допомога надана, лікуються", – прокоментував лікар.

Обом, і чоловіку і жінці, – близько сорока років. Лікарі припускають – напередодні вони випили зайвого, бо в організмі явні ознаки отруєння, до того ж сурогатом. Та найстрашніше те, що семимісячний хлопчик, якого теж виявили в помешканні непритомним – знаходиться на грудному вигодовуванні, а тому інтоксикація мами передалась і немовляті. Дитя доставили у Волинську обласну дитячу лікарню.

"До нашої установи було госпіталізовано немовля, віком 7 місяців, з Ківерцівського району. стан важкий.

Читайте також: На Волині автівка на переході збила 6-річного хлопчика: дитина – в реанімації

Скандальний митник-гастролер очолить Волинську митницю (відео)

Колишній виконувач обов’язків начальника Волинської митниці Олександр Шавлак передумав і відкликав свою заяву про звільнення. Тож скандально відомий митник, за яким тягнеться шлейф контрабандних скандалів, таки працюватиме у новій Державній митній службі.

Нагадаємо, що 28 жовтня Олександра Шавлака за його заявою звільнили з посади начальника Чернігівської митниці. А відтак він автоматично перестав виконувати і обов’язки начальника Волинської митниці.

Офіційна причина звільнення Шавлака – це реорганізація Державної фіскальної служби. Судячи з усього його звільнили з ДФС щоб прилаштувати у новоутворену Державну митну службу. Та очевидно Олександр Шавлак, і всі хто дбав про його світле майбутнє, не подумали, що коли він звільниться з ДФС, то для того щоб йому знову зайняти керівну посаду в митних органах потрібно буде пройти конкурс. А виграти конкурс, маючи за собою величезний шлейф скандалів пов’язаних з контрабандою на митниці, не так вже й просто.

Тож не минуло два тижні, як Олександр Шавлак відкликав свою заяву про звільнення. І тепер він без всіляких там конкурсів і нервів зможе зайняти хорошу посаду у новій Державній митній службі.

Читайте також: "Він крадій, я знаю", – Нефьодов про нового очільника Волинської митниці (відео)

Повідомили про стан школяра, якого нещодавно у Луцьку збив автомобіль

Медики розповіли про стан дитини, яку нещодавно у Луцьку збила автівка.

Як зазначалося раніше, у суботу, 9 листопада на вулиці Рівненській у Луцьку автомобіль збив школяра, котрий після аварії потрапив до реанімації.

За словами поліцейських, потерпілого забрала швидка в обласну дитячу лікарню. Попередній діагноз – закрита черепно-мозкова травма. Дитина перебувала в реанімації.

Нині, за словами медика, нині стан дитини стабільний. Його з реанімації перевели у профільне відділення.

Читайте також: На Волині "BMW" на смерть збив молодого хлопця

На Волині змінили керівника Держгеокадастру після візиту урядовців (відео)

На земельному форумі, який відбувся 8 листопада у Волинські обласній раді, було гаряче. Представники команди Президента приїхали роз'яснити земельну реформу, у результаті отримали негативну відповідь. Аграрії порекомендували урядовцям взяти до ували їх зауваження. Серед наболілих людям питань – геокадастр. Представник Любешіської ОТГ розповів владі про проблему, яка тягнеться майже два роки. Коли громада об'єдналася, управління кадастру мало віддати їм частину землі згідно із постановою Кабінету Міністрів. Однак, цього досі не сталося.

На щастя громади у сесійній залі був присутні в.о. начальника управління Держгеокадастру Волині – Анатолій Поляков. Тому усі питання люди ставили йому напряму, а представник президента вимагав пояснити ситуацію.

Поляков же пожалівся владцям, що за два роки не змогли передати землю через судові процеси. Феміда заблокувала цей процес.

Після цього пояснення ситуації, представник президента розгнівався і дав доброго прочухана начальнику. Мовляв, якби хотіли і виконували закон, то землі були б у громад. Натомість, управління, що робить, то тільки і дерибанить людську землю.

Щодо землі у Рачині Горохівського району, яку без погодження сільради віддали в одні руки родичам місцевого фермера, а також невідомим атовцям, яких в очі ніхто не бачив, запевнив, що усе законно, бо є погодження громади.

Але в урядовців та народних депутатів інші думки щодо цього. Уже ввечері стало відомо, що це було останнє інтерв'ю Андрія Полякова на цій посаді. За півроку начальників тут міняли кожні два місяці. Наразі виконує обов'язки начальника управління уже Ростислав Корзун. Не нове обличчя у земельних питаннях.

Читайте також: На Волині розшукують чоловіка, який втік з реабілітаційного центру (фото)

Неподалік Луцька сталась смертельна аварія

У селі неподалік Луцька сталась смертельна дорожньо-транспортна пригода.

Інцидент, внаслідок якого загинув велосипедист, стався у селі Струмівка, 12 листопада близько 17 години 30 хвилин.

Зі слів очевидців, навпроти Сервісного центру МВС водій вантажівки здійснив наїзд на велосипедиста. У результаті чоловік загинув.

Деталі та подробиці аварії згодом.

Читайте також: На Волині вантажівка протаранила пасажирський автобус

Помер волинянин, який напередодні отруївся разом зі своєю сім'єю

Учора, 11 листопада, в селі Яромель Ківерцівського району в будинку за місцем проживання односельці вивиявили непритомним подружжя місцевих жителів. Разом з малолітньою дитиною їх госпіталізували.

Того ж дня, 45-річний чоловік помер у лікарні. З метою остаточного встановлення часу та причин смерті його тіло направили на проведення судово-медичної експертизи.

За фактом смерті людини слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з додатковою правовою кваліфікацією нещасний випадок.

Проводиться досудове розслідування, встановлюються всі обставини трагедії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook