Волинський атовець, котрий у ДТП врятував чоловіка, наклав на себе руки (фото), На Волині сталась смертельна аварія, ще четверо − постраждало (фото), Суддя з Волині просуває свою коханку на високу суддівську посаду, аби пройти переатестацію, На Волині проведуть масштабний аудит лісгоспів, Немає справедливості: на Волині депутати роздають землю "своїм" – такими були головні новини Волині 14 січня.

Читайте також: Луцькрада не погоджувала будівництво кріогенного заводу (відео)

Волинський атовець, котрий у ДТП врятував чоловіка, наклав на себе руки (фото)

На Волині атовець покінчив з життям.

Наклав на себе руки дуже позитивний, хоробрий, добрий чоловік, батько двох малих діток, учасник АТО Тарас Куницький.

Це трапилося ввечері 13 січня у селі Грибовиця, звідки чоловік родом.

Нічого нікому не сказав, не написав, не пояснив. Пішов із життя мовчки. Дружина була вдома, коли побачила – було пізно.

2 тижні тому Тарасові виповнилося 27.

Мешкав у Нововолинську. Закінчив ВПУ. Служив у 51-й бригаді в першу хвилю мобілізації.

Був патріотом, завжди допомагав у біді, мав золоті руки й золоте серце.

Ніхто й подумати не міг, що він так із собою вчинить.

Це була Людина з великої літери, – розповіла Людмила Рахімова (вони дружили сім’ями, чоловіки служили разом у 51-й). 

Нагадаємо, атовець Тарас Куницький врятував життя скутеристу, який потрапив у моторошну аварію в Нововолинську 31 березня. 

Тарас кинувся до тієї машини, взяв у водія аптечку, наклав потерпілому на ногу джгут – трохи вище коліна. І цим фактично врятував йому життя.

Тим часом дружина атовця Ольга Куницька викликала "швидку".

На Волині сталась смертельна аварія, ще четверо − постраждало (фото)

На Волині сталась дорожньо-транспортна пригода з летальними наслідками.

Учора, 13 січня, на автодорозі поблизу села Доманове Ратнівського району автомобіль "ВАЗ 2107" з’їхав у кювет та перекинувся, повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Внаслідок ДТП 29-річний пасажир помер на місці події, водій та ще троє пасажирів отримали тілесні ушкодження.

Дорожньо-транспортна пригода сталася по першій годині ночі. За кермом транспортного засобу перебував 38-річний житель Ковеля.

Ймовірно, водій не врахував дорожньої обстановки й допустив з’їзд транспортного засобу в кювет. У ДТП загинув 29-річний ковельчанин. Тілесні ушкодження отримали водій та троє пасажирів легковика. Всі вони жителі міста Ковель. Одного із пасажирів, 54-річного чоловіка, госпіталізували в хірургію центральної районної лікарні.

Читайте також: У місті на Волині сталася потрійна аварія (фото)

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Досудове розслідування триває.

Суддя з Волині просуває свою коханку на високу суддівську посаду, аби пройти переатестацію

Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, виходець з Волині Михайло Смокович просуває свою коханку й особливо наближену до себе фігуру у члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Зокрема, мова йде про суддю Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Наталію Шевцову (племінник Смоковича – Михайло Смокович, був помічником судді Шевцової, коли вона працювала в Харківському апеляційному адміністративному суді).

Крім того, Михайло Смокович через свої зв'язки, зокрема у Вищій раді правосуддя, намагається забезпечити їй проходження конкурсу на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, оголошеного зважаючи на загальне скорочення Верховного Суду з 200 суддів до кількості, яка не перевищує 100 суддів.

Також Смокович просуває Ігоря Дашутіна на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (далі – ВККСУ) та судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Своїми діями Михайло Смокович прагне вирішити два завдання:

1) забезпечити голоси у ВККСУ для своєї переатестації (ВККСУ розформували, а її членів урізали в правах, відтепер вони не зможуть увійти до складу ВККСУ, і старі зв'язки Смоковича, зокрема з Козьяковим, втратили значення, сформують нову ВККСУ, яка проведе повторний конкурс серед суддів Верховного Суду);

2) Просунути Дашутіна і Шевцову у судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, щоб укріпити там власний вплив, і, крім цього, надати послугу родичу Дашутіна, який входить до близького оточення Порошенка.

Коли Шевцова брала участь у конкурсі на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, вона була частим гостем в кабінеті Смоковича. Він лобіював її просування і в день проведення співбесіди, де зумів забезпечити зміну членів комісії. Макарчука замінили Козьяковим, який зобов'язаний Смоковичу за його позицію щодо терміну повноважень ВККСУ.

По суті Козьяков продовжив обіймати посаду голови ВККСУ завдяки Смоковичу, чиї зв'язки з членами ВККСУ носять стійкий і тривалий характер. Це підтверджує зміну умов конкурсу на користь Смоковича, що відбулося при першому наборі до Верховного Суду. Смокович не набрав прохідний бал з практичного завдання, але його не відсіяли, а пропустили за загальними балами.

Смокович відчуває політичний тренд і вміє швидко перефарбовуватися: будучи на 100% людиною Порошенка, він намагається демонструвати зворотнє, зберігаючи колишні зв'язки для отримання вигоди й страховки на майбутнє.

На Волині проведуть масштабний аудит лісгоспів

Найближчим часом в Україні проведуть аудит підприємств, які вирубують ліси. Масштабні перевірки анонсував Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Під час спільного брифінгу з представниками Державного агентства лісових ресурсів посадовець наголосив, що перевірки відбудуться у кількох областях.

До списку потрапили Волинська, Закарпатська, Рівненська, Сумська та Чернігівська області, а також район Карпат.

Гончарук додав, що лише прозорість вирубки стане запорукою покращення ситуації в галузі. Також фіксуватимуть походження кожного дерева.

Немає справедливості: на Волині депутати роздають землю "своїм"

На Волині розгорівся скандал за землю.

Жителі трьох сіл у Локачинському районі звинувачують депутатів сільради в тому, що вони нахабно виділяють ділянки собі та своїм родичам, натомість прості селяни, які не мають ані шматка поля, отримують лише відмови.

Це і молоді сім’ї, і багатодітні, і ті, хто десятки років пропрацював на державу. Обурені селяни прийшли на сесію з вимогою відкликати заяви депутатів, адже мова йде про десятки гектарів, а землі на усіх й так не вистачає. Місцеві жителі хочуть створити загальну чергу і по-чесному ділити паї. Та обранці громади просто втекли, проігнорувавши своїх виборців.

Читайте також: Скільки лучани заплатять за послугу централізованого опалення у грудні

"Нема поля, нема землі, немає нічого. Немає можливості збудувати щось" – розповідає молоде подружжя Роман та Оля. Вони мають десятимісячного сина, та змушені жити з батьками. У двох кімнатах будинку туляться шестеро дорослих. Вони вже двічі писали заяву на землю, та їм відмовили.

Аби, кажуть трохи землі на будову, щоб посадити город. Для проживання, щоб вистачило. Той, хто має багато землі – тому ще дають, а той, хто немає – взагалі нічого.

У селі люди роками намагаються отримати хоч клаптик землі. Натомість депутати сільради виділяють паї переважно собі й своїм родичам.

"Через свої амбіції вони налаштували проти себе села", – кажуть люди.

Депутат Старозагорівської сільради Олександр Дацюк зізнався, що його родина у селі хоче створити фермерське господартво. Тож і бере побільше землі.

У сільраді кажуть – вихід є: "Створити загальну чергу, далі – першочергову, на основі якої надавати землю людям, щоб не було бунту, який назрів нині. Щоб було по чесному", – висловила думку землевпорядник сільради Надія Хом’як.

На захист селян став сільський голова. Тепер депутати хочуть йому оголосити недовіру.

"Має бути справедливий розподіл земельних ділянок", – висловив позицію очільник села Ростислав Остапчук.

Дискусії та суперечки тривали декілька годин. Врешті депутати втекли, а чиновники, які прибули на сесію, стали на бік обранців, проігнорувавши усі доводи селян.

Здаватися люди не збираються. Кажуть, обрали депутатів, аби ті працювали на благо громади, а не для власного збагачення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook