Помер громадський діяч та голова Волинської ветеранської спілки політв’язнів і репресованих; На Волині оголосили карантин, через шкідника; Волинські митники почали вилучати "євробляхи" через фіктивні документи − такими були головні новини Луцька та Волині 16 вересня.

Читайте також: Смертельна ДТП на Сумській у Харкові: свіже фото Зайцевої збурило мережу

Помер громадський діяч та голова Волинської ветеранської спілки політв’язнів і репресованих

У неділю, 16 вересня, передчасно пішов із життя голова Волинської ветеранської спілки політв’язнів і репресованих Ігор Гураль.

За життя Ігор Гураль приймав активну участь в громадсько-політичні діяльності, був учасником Революції Гідності, був серед засновників та керував громадською спілкою "Ветеранською спілкою політв’язнів і репресованих".

Читайте також: На Волині військовий, який на смерть збив жінку, отримав умовне покарання

На Волині оголосили карантин, через шкідника

У зв’язку з виявленням на території Любешівського району регульованого шкідливого організму – західного кукурудзяного жука, 13 вересня запровадили карантинний режим на площі 0,2976 га.

Вперше на території Волинської області західний кукурудзяний жук був виявлений у 2017 році методом феромонних пасток. Карантинний режим запроваджений вже у таких районах як: Володимир-Волинський, Горохівський, Іваничівський, Ковельський, Локачинський, Луцький, Ратнівський, Старовижівський, Турійський на площі 406,2376га.

Імаго шкідника живляться пилком, маточковими стовпчиками, незрілими зернами, листям кукурудзи. Крім цього, жуки можуть живитися пилком інших рослин з родин гарбузових, бобових, злакових, складноцвітих. Вони пошкоджують зерно в молочній стиглості на верхівках качанів і "виїдають" паренхіму між жилками листків.

Читайте також: На Волині через сильні опіки помер чоловік

Волинські митники почали вилучати "євробляхи" через фіктивні документи

Надання фіктивних довіреностей на кордоні погано закінчується для громадян, які в'їжджають в Україну на автомобілі з іноземною реєстрацією.

На пункті пропуску "Устилуг" вилучили автомобіль "Ford Focus" через фіктивну нотаріальну довіреність. З початку року налічується вже близько 40 транспортних засобів, тимчасово вилучених на склад митниці за аналогічне правопорушення. Відповідальність, яка настане після вступу в законну силу рішення суду по справах, для громадян буде означати конфіскацію автомобіля та накладення штрафу в розмірі 100% його вартості.

Експертна вартість даного авто – близько 111 000 гривень, – повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС.

В історії з "Ford Focus" примітно, що за тиждень до вилучення цей же громадянин намагався ввезти той же автомобіль через пункт пропуску Ягодин. Однак тоді не зміг пред'явити жодного документа про право користування чужою власністю. Тому отримав картку відмови в митному оформленні транспортного засобу, який було повернуто на суміжну сторону.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter