У Луцьку від коронавірусу помер чоловік; У селі на Волині вантажівка на смерть збила молодого хлопця; На Сході загинув боєць волинської бригади; На Волині підсилюють охорону українсько-білоруського кордону; На Волині – спалах коронавірусу у школах; Стало відомо, хто стане першим заступником голови Волинської ОДА; У Луцьку запланували будівництво торгівельного закладу; У волинянина в машині знайшли 4 мішки бурштину різної фракції; У Митрополита Луцького і Волинського Михаїла виявили коронавірусну інфекцію COVID-19; На Волині жінка захворіла на вірусний енцефаліт через укус кліща – такими були головні новини Волині 16 вересня.

Читайте також: На Волині шахраї змусили дитину винести з дому ювелірні прикраси та гроші

У Луцьку від коронавірусу помер чоловік

На Волині протягом останньої доби зареєстрували два летальних випадки від ускладнень коронавірусу. Один із померлих – 59-річний чоловік з Луцька. Про це повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

За його словами, чоловік з 5 до 14 вересня лікувався від коронавірусу у Волинській обласній клінічній лікарні. Хворий мав важку форму коронавірусу, двобічну пневмонію. Перебіг лікування ускладнювали важкі супутні недуги – цироз печінки та гіпертонічна хвороба.

У селі на Волині вантажівка на смерть збила молодого хлопця

На Волині сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув молодий хлопець.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася вчора, 15 вересня, близько 4 години ранку в селі Дерно Ківерцівського району.

Як стало відомо, водій, керуючи автомобілем "ДАФ" здійснив наїзд на пішохода.

21-річний хлопець, житель села Дерно, від отриманих травм загинув на місці події.

За кермом автомобіля перебував 41-річний житель Житомирської області.

Читайте також: Конкурс на кращий логотип для волинського вишу продовжили

На Сході загинув боєць волинської бригади

16 вересня 2020 року близько 1 год 25 хв, перебуваючи в бліндажі, підірвався на гранаті військовий волинської бригади Червінський Роман Ярославович, внаслідок чого отримав травму несумісну з життям. Про це повідомляє Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

Червінський Роман Ярославович 1991 року народження, мешканець міста Яворова, проходив службу у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого, яка дислокується у місті Володимир-Волинський.

На Волині підсилюють охорону українсько-білоруського кордону

Підрозділи Нацгвардії залучено до охорони ділянки українсько-білоруського кордону на півночі України. Про це інформує військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Особовий склад підрозділів Північного та Західного оперативно-територіальних об’єднань залучений до охорони ділянки українсько-білоруського кордону в Чернігівській, Житомирській та Волинській областях.

Основне завдання гвардійців – підсилення підрозділів Державної прикордонної служби України, попередження правопорушень та протидія будь-яким провокаціям на державному кордоні.

За повідомленнями Держприкордонслужби, між українським та білоруським пунктами пропусків вчора увечері, 15 вересня, знаходились близько 50 осіб, які після опівночі повернулися на територію Республіки Білорусь. На Чернігівщині поблизу пункту пропуску "Нові Яриловичі" станом на 8:00 ранку сьогодні перебувають близько 1000 іноземців, які не полишають спроб потрапити в Україну.

Читайте також: На Волині спіймали п'янючого водія

На Волині – спалах коронавірусу у школах

На Волині за останню добу коронавірусну інфекцію діагностували у 4 навчальних закладах. Про стан захворюваності серед учнів та працівників шкіл за добу 16 вересня повідомили на сторінці лабораторного центру.

Так, протягом останньої доби коронавірусну інфекцію діагностували у 6 учнів та 6 осіб з числа персоналу шкіл.

Зокрема, за останню добу випадки захворювань зареєстрували в одній із шкіл міста Володимира – Волинського, Луцькій гімназії № 4, Волинському обласному науковому ліцеї та обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Стало відомо, хто стане першим заступником голови Волинської ОДА

На посаду першого заступника голови Волинської облдержадміністрації уряд погодив кандидатуру Сергія Мовенка, який до цього працював заступником голови Маневицької РДА.

Відповідне кадрове рішення Кабмін прийняв на засіданні 16 вересня, повідомив у фейсбуці представник уряду у парламенті Василь Мокан.

"Погодити призначення (за проєктами протокольних рішень Кабінету Міністрів України) Мовенка Сергія Олександровича першим заступником голови Волинської обласної державної адміністрації", – ідеться у повідомленні Мокана.

Нагадаємо, Мовенко родом із Луганської області. На посаді заступника голови Маневицької РДА він працював із 14 липня 2020 року. 16 січня 2020 року він подав декларацію як кандидат на посаду голови районної державної адміністрації Волинської області.

Читайте також: Коронавірус на Волині: де та скільки виявили нових хворих

У Луцьку запланували будівництво торгівельного закладу

В обласному центрі Волині запланували будівництво торгівельного закладу.

Нова будівля "виросте" на вулиці Ковельській.

Містобудівні умови та обмеження для проектування нового будівництва торгового закладу на вулиці Ковельській, 25, затвердили наказом управління містобудування та архітектури Луцької міськради.

Нове будівництво планують здійснювати на вулиці Ковельській, 25а. Замовником виступає громадянка Лілія Іллюк.

У волинянина в машині знайшли 4 мішки бурштину різної фракції (фото)

Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили вчора, 15 вересня, близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю.

Водій автомобіля "Mitsubishi Pajero", 21-річний житель селища Любешів Волинської області, під час спілкування із правоохоронцями почав помітно нервувати. Однак, на прохання показати багажне відділення, погодився. Під час поверхневої перевірки працівники поліції виявили чотири поліпропіленові мішки, у яких знаходився бурштин різної фракції загальною вагою 45 кілограмів, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Від будь-яких пояснень керманич відмовився, як і інші двоє пасажирів, які перебували в позашляховику.

Читайте також: На МП "Ягодин" – ростуть черги

У Митрополита Луцького і Волинського Михаїла виявили коронавірусну інфекцію COVID-19

У Митрополита Луцького і Волинського Михаїла (Зінкевича) виявили коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це повідомили джерела в оточенні митрополита Православної церкви України, як передає Релігійно-інформаційна служба України з посиланням на Релігійну правду.

"Вже тиждень владика Михаїл перебуває у лікарні на кисневій масці. Температура постійно стрибає", – йдеться у повідомленні.

На Волині жінка захворіла на вірусний енцефаліт через укус кліща

На Волині жінка захворіла на вірусний енцефаліт через укус кліща. 39-річна жінка на початку серпня після прогулянки у лісі отримала укус кліща, якого вилучила самостійно. За кілька тижнів у неї з’явилися запаморочення, головний біль, діарея. Температура тіла підвищилася до 38°С, повідомляє Центр громадського здоров’я України.

Наступного дня жінка звернулась за медичною допомогою, її госпіталізували в інфекційне відділення. За результатами лабораторного дослідження отримали позитивний результат до кліщового вірусного енцефаліту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook