У селі Луцького району батько з рушниці вистрілив у сина; У Луцьку можуть заборонити зупинки приміському транспорту; У Луцьку демонтують низку споруд; На Волині 79-річний чоловік скоїв самогубство; На Волині за добу від коронавірусу одужало більше людей, ніж захворіло − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 17 лютого.

Читайте також: На Волині між селами вантажівка із деревиною перекинулася у кювет (фото)

У селі Луцького району батько з рушниці вистрілив у сина (деталі, відео)

На Волині під час розпивання спиртних напоїв, чоловік вистрелив із рушниці у свого знайомого.

Пригода трапилася у селі Новокотів Луцького району. Під час розпиття спиртного 58-річний місцевий житель вистрелив із мисливської рушниці у знайомого – 42-річного жителя села Звірів. Як згодом виявилось, це батько вистрілив у ногу синові.

Вчора ввечері двоє чоловіків розпивали алкогольні напої, у той момент в помешкання прийшов батько одного з чоловіків та між ними виник конфлікт, під час якого останній взяв рушницю та вистрелив сину в ногу.

На місце події терміново прибув поліцейський офіцер Підгайцівської громади старший лейтенант поліції Микола Толстіхін спільно з працівниками СРПП Луцького відділення №3 Луцького районного управління ГУНП у Волинській області.

Поліцейські надали першу домедичну допомогу чоловіку та передали медикам, після чого офіцер громади супроводив карету швидкої медичної допомоги до лікувального закладу.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області для проведення слідчих дій.

Нині встановлюються всі обставини події та мотиви, які змусили чоловіка стріляти. Він затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 "Умисне тяжке тілесне ушкодження" Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Волині на шкільному майданчику сталася стрілянина між чоловіками

На Волині 79-річний чоловік скоїв самогубство

У селі на Волині 79-річний чоловік скоїв самогубство шляхом повішання.

Трагедія трапилась 17 лютого у першій половині дня, у селі Затурці Локачинського району. Чоловіка знайшли повішеним у гаражному приміщенні.

Інформацію підтвердили у пресслужбі ГУНП у Волинській області, зазначивши, що дійсно до правоохоронних органів надходило повідомлення про те, що 17 лютого у селі Затурці був виявлений повішеним чоловік.

При поверхневому огляді тіла слідів насильницької смерті не виявили. Труп направлено на судово-медичну експертизу. Відомості відповідним чином зареєстровані.

Читайте також: На Волині знайшли повішеними двох чоловіків

У Луцьку демонтують низку споруд

Виконувач обов'язків директора департаменту муніципальної варти Роман Кулик поінформував присутніх про про демонтаж визначених споруд.

Зокрема, знесенню підлягають тимчасові споруди, які розміщені за адресами: проспект Волі, 15 (літній майданчик); на вулицях Кравчука, 19-б (торговий павільйон); Кравчука, 23 (причіп-фургон з продажу шаурми); Мамсурова, 1, 3, 5, 7 (4 металеві та 12 дерев'яних господарських споруд); Воїнів-афганців, 7 (кіоск); Глушець (металевий павільйон).

Також знесуть дерев'яну господарську споруду, що розташована на вулиці Караїмська, 36.

За словами Романа Кулика, до департаменту надійшли скарги стосовно законності розміщення даної споруди, яка була встановлена близько 5 років тому без жодних дозвільних документів.

Читайте також: На Волині викрили міжрегіональну групу, яка збувала наркотики в області

У Луцьку можуть заборонити зупинки приміському транспорту

У місті Луцьк оголосять конкурс на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування № 37 "село Жабка – ринок "Ринок Новий" та № 181 "Богушівка − Луцьк".

Як інформував начальник управління транспорту та зв’язку міськради Володимир Степанов ці маршрути відкривають, аби забезпечити сполучення сіл Жабка та Дачне з селом Прилуцьке, а також жителів цих сіл з Луцьком.

"Крім того, у нас закінчується термін дії договору по перевезенню пасажирів по маршруті № 181 "Богушівка − Луцьк" і потрібно оголосити конкурс на визначення перевізника на даному маршруті на наступні п'ять років. Також на маршрут №37 ми повторно оголошуємо конкурс, оскільки не було претендентів, а у маршруту № 181 закінчується термін договору", – розповів Володимир Степанов.

Як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, триває робота над реалізацією проекту "Луцьк без маршруток", у рамках якого вчора місто отримало чотири нові додаткові тролейбуси.

"Ми активно працюємо, аби економічним методом витіснити "Богдани", які залишають позаду себе чорного диму і замінити їх на нові тролейбуси та на комфортні, європейські автобуси. І в той час у нас зараз буде місто заповнене приміськими маршрутками, які їздитимуть і псуватимуть цю програму. Щодо нещодавно приєднаних громад, то приміський транспорт мусить їздити по місту. Жителі цих сіл мають бути забезпечені максимальним комфортом. На тих маршрутах, які не належать до нашої громади, то автобуси мають доїжджати до межі міста і їхати назад, забирати пасажирів. Як максимум, мають їхати до автостанції без зупинок. Ви бачите, які ситуація у нас з рухом транспорту у місті, і ці маршрутки довантажують і так складний рух у Луцьку, забирають пасажирів у тих міських перевізників, які працюють з валідаторами, на відміну від приміських, де розрахунок проходить готівкою", -– зазначив Ігор Поліщук.

Міський голова доручив до наступного засідання виконкому повністю розробити схему вирішення питання руху приміських маршруток по місту.

Читайте також: У Луцьку спортсмен отримав новеньку квартиру (фото)

На Волині за добу від коронавірусу одужало більше людей, ніж захворіло

За минулу добу на Волині зареєстровано 117 випадків захворювання на COVID-19.

Усього станом на 17 лютого в області зареєстровано 38 359 випадків.

Одужало – 35 642 особи (за останню добу – 123).

Летальні випадки – 612 (за останню добу – 1 в Горохівському районі).

Методом ПЛР всього обстежено 152 848 осіб, за минулу добу обстежено – 715 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook