У місті на Волині від коронавірусу померла жінка, На волинській митниці виявили незаконне ввезення автівок на суму понад 200 тисяч гривень, На Волині невідомі "соцпрацівники" грабують пенсіонерів, Волинянина спіймали на державній зраді – такими були головні новини Волині 18 січня.

Читайте також: У Луцьку через мороз деякі маршрутки та тролейбуси не виїхали на рейси

У місті на Волині від коронавірусу померла жінка

18-го січня померла інфікована коронавірусом мешканка Володимира-Волинського. Жінці було 67 років.

На стаціонарі у Володимир-Волинській лікарні станом на 18-те січня знаходиться 34 пацієнти з пневмоніями. У 27-ми з них тести підтвердили коронавірус.

На волинській митниці виявили незаконне ввезення автівок на суму понад 200 тисяч гривень

На митному посту "Ягодин" Волинської митниці Держмитслужби попередили незаконне ввезення автомобілів на суму понад 200 тисяч гривень.

При переміщенні транспортних засобів в режимі експорт, на митному посту "Ягодин", працівниками Волинської митниці Держмитслужби, виявлено чотири випадки подання документів що містять неправдиві дані щодо цін та експортерів товару.

З метою перевірки законності ввезення транспортних засобів на митну територію України, було отримано інформацію від митних органів іноземних держав, щодо фактичних експортерів та цін на автомобілі.

Читайте також: Лікарка з Луцька розповіла, чи можна купатися дітям на Водохреще (відео)

Таким чином, громадяни України, при ввезенні на митну територію України автомобілів, вчинили дії з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням, як підстави для переміщення товарів документів одержаних незаконним шляхом та таких, що містять неправдиві відомості щодо відправника та фактурної вартості товару необхідної для визначення його митної вартості на суму понад 200 тисяч гривень.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.

На Волині невідомі "соцпрацівники" грабують пенсіонерів

До яких тільки методів не вдаються шахраї, аби видурювати гроші в довірливих громадян! Найбільш принизливо, коли спритники входять в довіру до людей похилого віку і виманюють у них останні гроші, які ті збирають про всяк випадок та відкладають кожну копійку.

Але поліція знає "методи роботи" й таких шахраїв та всіляко протидіє їм. Однак головним правилом, щоб не стати жертвою обману, залишається споконвічне – обізнаний, значить, озброєний.

Укотре наголошуємо, що не можна відчиняти двері незнайомцям, пускати їх у помешкання та залишати їх наодинці всередині навіть на кілька секунд.

11 січня 72-річна лучанка, яка проживає на вулиці Грабовського, впустила в квартиру двох жінок, які представились "соціальними працівницями".  Підозру в громадянки мало б викликати те, що вони спитали, чи є в неї купюри по 500 гривень, мовляв, їх "треба переписати". Поки старенька відволікалась і шукала гроші, одній гості нібито стало зле. Коли ж пенсіонерка відволіклась подати їй води, інша вкрала гроші, помітивши перед тим, куди по них ішла потерпіла. Так громадянка позбулась своїх 600 гривень. Нині поліція провела ряд оперативно-розшукових заходів і вже вийшла на слід злочинців.

Читайте також: На підприємствах Волині загинуло 19 працівників, серед них – четверо медиків

Точно за таким же методом того ж дня дві шахрайки проникли в оселю 72-річного пенсіонера, представившись соцпрацівницями. Однак тут дідуся обікрали на більш, ніж пів сотні тисяч гривень! У поліції є підстави вважати, що тут діяли ті ж шахрайки, що й на вулиці Грабовського.

А 13 січня дві зловмисниці викрали гаманець з 5 тисячами гривень у 73-річної мешканки Ківерцівського району. Тут вони теж нібито мали намір "переписати номери купюр" номіналом 500 гривень. Більше того, пенсіонерка на їхнє прохання сама ж продемонструвала грошові кошти з власного гаманця.

А два дні тому жертвою шахрайок стала 92-річна мешканка проспекту Відродження, що в Луцьку. Вона спочатку показала, що має такі купюри, про які запитували "соцпрацівниці", а потім пішла по воду для однієї з жінок, якій раптом "стало зле". Тим часом спритниці поцупили пакет, де було 17 тисяч гривень, які бабуся відкладала багато років.

"Шахрайства під виглядом працівників органів соціального захисту і благодійних організацій найчастіше пов'язані з проникненням до житла. Користуючись правовою безграмотністю осіб пенсійного віку, під виглядом працівників соціальних служб шахраї пропонують останнім обміняти кошти на нові купюри, що нібито поступили в серію, приносять субсидії і таке інше. Відповідно до чинного законодавства, працівники органів соціального захисту населення не мають права здійснювати будь-які операції з грошовими коштами", – розповів начальник управління карного розшуку Руслан Гамольчук.  За його словами, соціальний працівник повинен мати бейджик із фотографією, зазначенням особистих даних (прізвище, ім’я, посада) й печаткою місцевого органу соціального захисту населення та посвідчення особи. Не можна допускати спілкування з особами, що, представляючись соціальним працівником, не мають цих документів.

Для попередження фактів шахрайства слід усім літнім людям, їхнім родичам, опікунам і сусідам бути обачними, не відчиняти дверей незнайомцям, працівниками яких би соціальних служб вони не представлялися, вимагати посвідчення, які мають бути у кожного співробітника органів соціального захисту населення. Родичам і знайомим слід проінформувати літніх людей про витівки шахраїв.

А всім, кому що-небудь відомо про підозрілих осіб, які намагалися або намагаються проникнути в квартири літніх людей, потрібно відразу звертатися в поліцію та повідомляти їхні прикмети.

Волинянина спіймали на державній зраді

Волинянина судитимуть за державну зраду.

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 39-річним волинянином державної зради (ч.1 ст.111 КК України).

Слідство вважає, що громадянин на шкоду державній безпеці України надавав представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти нашої держави.

Читайте також: На Волині прооперують чотирьох дітей через катання на гірках (відео)

Перебуваючи на території іноземної держави та потрапивши в поле зору її правоохоронних органів у зв’язку із вчиненням правопорушень, в червні 2019 року чоловік надав добровільну усну та письмову згоду співробітникам спецслужби на конфіденційне співробітництво.

Діючи у такий спосіб, він вступив в агентурні відносини з закордонною спецслужбою та відповідно створив умови для здійснення розвідувально-підривної діяльності іноземним спеціальним службам на території України.

Тепер за цей злочин громадянин відповідатиме перед судом.

Зауважимо, що санкцією ч.1 ст. 111 КК України за державну зраду передбачено покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Проте звільняється від кримінальної відповідальності за державну зраду громадянин України, якщо він на злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook