Батько загиблої жінки розповів деталі смертельної аварії під Луцьком, яку скоїв колишній правоохоронець Єпіфанович; На Волині очікують спалах небезпечного інфекційного захворювання; Не хотів віддавати дітей соцслужбі: повідомили деталі загибелі чоловіка, який випав з вікна у Луцьку; "Як жити, як дихати без тебе, моя рідна?": оприлюднили останнє фото загиблої в авіакатастрофі волинянки; Захисник Донецького аеропорту з Волині досі знаходиться у розшуку − такими були головні події Волині та Луцька у вівторок, 21 січня.

Читайте також: У Луцьку розпочалось прощання з бійцем "Азову" Сергієм Денисюком (фото)

Батько загиблої жінки розповів деталі смертельної аварії під Луцьком, яку скоїв колишній правоохоронець Єпіфанович (відео)

У Ківерцівському районному суді 20 січня допитали 11-го свідка у справі Геннадія Єпіфановича. Ексначальника карного розшуку звинувачують у вчиненні смертельної ДТП, в якій загинули двоє людей, дитина – травмувалася.

Справу розглядає голова Ківерцівського районного суду Олександр Костюкевич.

У суді допитали слідчого Романа Шелеста. Він розповів, що приїхав на місце автопригоди у складі слідчо-оперативної групи. З його слів, у ДТП потрапили автобус та два легковики.

"Ближче до мосту знаходився Chevrolet з видимими механічними пошкодженнями, в салоні якого водій та пасажир були без явних ознак життя. Це був Єпіфанович Геннадій. Він мене запитав, що сталося. Я відповів, що сталася ДТП, ймовірно, за вашою участю, в результаті якої загинули двоє людей, то з автомобіля був запах алкоголю", – розповів свідок Роман Шелест.

Читайте також: На Волині іноземець вантажівкою протаранив трактор, один чоловік загинув, інший – госпіталізований (фото)

На Волині очікують спалах небезпечного інфекційного захворювання

За даними моніторингу захворюваності на кашлюк відмічено, що у Волинській області епідемічна ситуація щодо даного захворювання залишається нестійкою.

В 2019 році в області захворіло 50 осіб – це діти до 17 років,  найбільше випадків у віковій групі до 4-х років – 74%, в т.ч. до 1 року – 30%. До групи ризику відносяться діти, котрі відвідують дитячі організовані колективи. Найвища захворюваність реєструвалась у Луцькому, Ківерцівському, Маневицькому, Ковельському районах та містах Луцьку і Нововолинську.

Періодичне підвищення захворюваності на кашлюк спостерігається через кожні 3-5 років та характерна осінньо-зимова сезонність. За результатами ретроспективного аналізу останній підйом захворюваності в області відмічено в 2016 році. Тому враховуючи вищезазначене у Волинській області слід очікувати ріст захворюваності на кашлюк вже в нинішньому році.

Кашлюк – гостре бактеріальне захворювання з повітряно-краплинним шляхом передачі, що характеризується ураженням органів дихання та супроводжується тяжкими нападами кашлю.

Читайте також: На Волині вихованці дитсадка потрапили до лікарні з гострими симптомами отруєння

Не хотів віддавати дітей соцслужбі: повідомили деталі загибелі чоловіка, який випав з вікна у Луцьку

Чоловік, який випав з вікна 8 поверху в Луцьку, чинив опір поліції та не хотів віддавати дітей представникам соцслужб, які приїхали їх забрати. Втікаючи, він вибіг на сходову клітку і випав з вікна.

Подія трапилась близько 12 години на бульварі Дружби народів, 3.

Зі слів сусідів, чоловіка 1988 року народження звали Віталій М., він сам виховував двох доньок. Про це повідомили очевидці.

Сусіди стверджують, що чоловік міг бути причетний до торгівлі наркотиками, сім’я була неблагополучною.

Сусіди кажуть, що 20 січня до їх квартири прибули працівники соцслужб, аби забрати дітей, яких виховували в неналежних умовах. Чоловік чинив опір поліції, влаштував бійку. Потім почав втікати, вибіг на сходову клітку 7 поверху, звідки випав з вікна.

Зі слів медиків, чоловік отримав травми, не сумісні з життям.

Читайте також: У Луцьку вночі у багатоповерхівці виникла пожежа

"Як жити, як дихати без тебе, моя рідна?": оприлюднили останнє фото загиблої в авіакатастрофі волинянки

Сестра загиблої у авіакатастрофі біля Тегерану 25-річної бортпровідниці Юлії Сологуб показала останнє прижиттєве фото волинянки. Про це двоюрідна сестра загиблої Liya Lisnichay повідомила на власній сторінці у соціальних мережах.

Так, світлину, на якій Юля Сологуб позує у формі бортпровідниці з блакитною хустиною на голові, остання надіслала родичам перед своїм останнім польотом.

"Це останнє фото моєї сестрички перед вильотом з Ірану. Вона так раділа життю, але в неї його відняли", – пише дівчина.

Натомість рідна тітка Юлії Елла Танова написала на власній сторінці: "Як жити, як дихати без тебе,моя рідна?! Нема сил, нема бажання жити. Пробач, не змогли тебе вберегти".

"Нема ні сил, ні слів, ні надії це все пережити. Наш світ рухнув. Хочеться прокинутись від цього жахливого сну", – пише свекруха дівчини Олена Гордина.

Нагадаємо, уродженка Нововолинська Юлія Сологуб, яка працювала бортпровідник в МАУ, була серед членів екіпажу літака, який збили в Тегерані.

Читайте також: Янгол відправився в небо: в Києві поховали волинянку, яка трагічно загинула в Ірані (фото)

Захисник Донецького аеропорту з Волині досі знаходиться у розшуку

На жаль і через п’ять років по завершенню боїв за Донецький міжнародний аеропорт імені Прокоф’єва залишається невідомою доля щонайменше 4-ох наших військових, про яких повідомив керівник волонтерської місії "Евакуація 200" Павло Нетьосов.

Зокрема, у серед них і волинянин Ковальов Юрій Анатолійович. Крім того у розшуку ще знаходяться старший солдат Бондар Олександр Володимирович (м. Львів), солдати Кравчук Олександр Михайлович (Рівненська область Млинівський район село Аршичин) та Степанишин Валерій Віталійович.

Всі бійці були військовослужбовцями 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

Ковальов Юрій Анатолійович народився у селі Криничне Маневицького району у 1992 році.

Юрій Ковальов зник 19 січня 2015 року. 18 січня зранку він виходив на зв’язок, потім зв’язок з ним зник. Юрій Ковальов служив у 80-ій аеромобільній бригаді, 7 роті, 3 взводі. Востаннє телефонував з Донецького аеропорту.

Його брат Андрій каже, що після зникнення приблизно через 4 місяці хтось дзвонив до його батька, назвався Юрою і сказав, що він живий.

"Дзвінок запілінгували з Ростовської області, село Ленінське, десь біля Глухова. Але жодних пошуків далі не проводили, бо тоді були обстріли якраз. І ось нещодавно мама дзвонила в СБУ, там сказали, що так, в них є така інформація, але пошуками не займаються. Шукають тих, про кого більш-менш шось точно відомо", – розповідає брат зниклого.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook