Скандал у волинській школі: директор тероризує вчителів і батьків, На Волині п'яний чоловік підпалив "Дім молитви", За навчання дітей з сусідніх громад, які навчаються у Луцьку, платитимуть батьки, Депутатка Луцької міськради оскаржувала в суді неіснуючий документ, Під Луцьком на підприємстві "West Auto Hub" проводяться обшуки – такими були головні новини Волині у четвер, 22 листопада.

Читайте також: Недитячі розбірки: судова тяганина між ректором волинського університету із дружиною досі триває

На Волині п'яний чоловік підпалив "Дім молитви"

У селі Ярівка на Волині 27 -річний чоловік підпалив двері Дому молитви.

За попередньою інформацією, поводити себе негоже молодий чоловік став ще звечора в Горохові. Принаймні, на одній із автозаправок він не розрахувався за дві пачки сигарет. Очевидно, до пакостей чолов’ягу штовхала чимала доза спиртного.

Правоохоронці порушили проти підозрюваного у скоєнні підпалу кримінальне провадження.

За навчання дітей з сусідніх громад, які навчаються у Луцьку, платитимуть батьки

З 1 січня 2019 року вступають в силу зміни у Законі "Про освіту".

Начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко зазначила, що в новому законі про освіту внесені зміни, де прописано, що з 1 січня 2019 року батьки мають платити за дитину. Пропонується покласти на міський бюджет оплату навчання за дітей, які не проживають та не прописані у Луцьку, але школу відвідують міську.

При умові якщо буде укладено договір між міською радою та ОТГ, то всі виплати бере на себе ОТГ.

Якщо ж ОТГ не заключає такий договір, то це питання буде вирішувась з батьками. На сьогоднішній день, утримання дитини у школі на один день, без харчування становить 21 гривню. У молодших групах садочків навчання становить 30 гривень, у старших групах − 33 гривні.

Депутатка Луцької міськради оскаржувала в суді неіснуючий документ

Колегія суддів Волинського адміністративного суду слухала, як депутат Луцької міської ради Анна Мовяк намагалася оскаржити виборче законодавство України. Йдеться про Ківерцівський район, де незабаром відбудуться вибори ОТГ.

Анна Мовяк – очільниця Ківерцівського районного осередку "Народного контролю" разом з В’ячеславом Гордіюком та правозахисником Андрієм  Медведем позивались до Ківерцівської міської виборчої комісії. Справа в тому, що трійку позивачів не влаштовує кількість виборців по окремих округах Ківерцівського району. Мовляв, в деяких округах більше виборців, а в деяких менше, що логічно, оскільки однакової кількості людей на конкретній території проживати не може.

Позивачі просили скасувати документ про перерозподіл округів. Але як виявилося в процесі судового засідання, документу, який просять скасувати, не існує.

Читайте також: Винуватець п'яної ДТП на Волині відшкодує потерпілому 80 000 гривень моральної шкоди

Під Луцьком на підприємстві "West Auto Hub" проводяться обшуки

І знову обшуки у селі Струмівка – на вулиці Рівненській, де знаходиться сервісний центр МВС, а також підприємство "West Auto Hub", яке і обшукували працівники Генеральної прокуратури України.

У селі Струмівка Луцького району, де знаходиться сервісний центр МВС і ряд підприємств, серед яких і "West Auto Hub", близько 9 години ранку проводились слідчі дії – незаконні слідчі дії, так стверджує член виконкому Луцької міської ради Ігор Муковоз

"Невідомі особи проникли на територію, почали проведення незаконних слідчих дій. Власниками цього підприємства була викликана слідчо-оперативна група і було з’ясовано, що це – працівники генеральної прокуратури, які по одній і тій самій справі вже другий чи третій раз проводять обшуки.

Я став учасником тих подій, мав отримати послуги в сервісному центрі – робота сервісного центру була заблокована, але ніяких незаконних дій щодо сервісного центру", − розповів член виконкому Луцької міської ради Ігор Муковоз.

Скандал у волинській школі: директор тероризує вчителів і батьків

На Волині у селі Озеро до школи ходить лише 20 зі 130 учнів – решту не пускають батьки.

Раніше педагоги боялися, що директор зіпсує їм кар'єру, тому звільнялися мовчки. Тепер, натхнені прикладом батьків, налаштовані боротися за те, щоб їм дали іншого керівника.

Батьки кажуть, що не пускатимуть дітей до школи, поки директорку не звільнять.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter