На Волині коронавірус підозрюють у 5-місячної дитини; На посаду заступника начальника Волинської митниці лобіюють одіозного львівського митника; Повідомили про стан двох пацієнток Луцької міської лікарні, які отримали діагноз COVID−19; Волинський Porsche Cayenne, набитий контрабандою респіраторів, ймовірно − "двійник"; COVID-19 атакує: на Волині збільшилася кількість хворих та підозр на коронавірус − РНБО; На Волині − жахлива аварія "лоб у лоб", тіло водія з авто вирізають рятувальники − такими були головні події Волині та Луцька у неділю, 5 квітня.

Читайте також: Повідомили деталі погоні та наїзду на поліцейського на Волині, у авто знайшли контрабанду (фото, відео)

На Волині коронавірус підозрюють у 5-місячної дитини

Станом на ранок 4 квітня у Любешівському районі не зареєстровано жодного випадку коронавірусної інфекції. Підозра на коронавірус – у двох людей, в тому числі у п’ятимісячної дитини.

Дитина, як повідомляється на сайті Любешівської РДА,  із с. Залаззя, перебуває в інфекційному відділені Любешівської центральної районної лікарні. Зразки біологічних матеріалів від дитини відправили  сьогодні на дослідження у вірусологічну лабораторію ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Результати щодо однієї особи, з підозрою на коронавірусну інфекцію, про яку було повідомлено на сайті РДА 3 квітня – ще не надійшли.

Любешівське відділення Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області перевірило дотримання заходів ізоляції 230 осіб із 271, які прибули із-за кордону.

Читайте також: У пацієнтів Луцької міської клінічної лікарні підтвердили коронавірус

На посаду заступника начальника Волинської митниці лобіюють одіозного львівського митника

Старі одіозні кадри штурмують "Нову митницю".

На посаду заступника начальника Волинської митниці Держмитслужби лобіюють призначення Павла Македона − заступника начальника Львівської митниці ДФС (є рідним братом Македона Юрія Миколайовича, який у недалекому минулому був нардепом від Блока Петра Порошенка).

Цей посадовець  на своїй посаді багатьох керівників Львівської митниці, найяскравіше "попрацював" за керівництва Л.Прокіпчука та Є.Сафонова, виконуючи роль куратора контрабандних схем та збору коштів з митних постів (чорного налу).

Але згаданих керівників у Львівській митниці вже немає, а вказаний персонаж хоче застрибнути у "Нову митницю", щоб і далі "допомагати" збирати $, але вже іншим.

Читайте також: Корумпований волинський митник очолить Київську або моніторингову митницю, – Джерело

Повідомили про стан двох пацієнток Луцької міської лікарні, які отримали діагноз COVID−19

У двох пацієнтів з важкими пневмоніями, які перебувають у Луцькій міській клінічній лікарні, підтвердили коронавірус.

У двох пацієнтів, а це − жінки 54 і 56 років, які поступили з пневмонією у Луцьку міську клінічну лікарню результати аналізів, які отримали 4 квітня, підтвердили інфікування COVID−19.

Жінок перевели до Волинської обласної інфекційної лікарні. Одна пацієнтка у важкому стані з низькою сатурацією.

Сатурація − вміст кисню у крові. Низька сатурація типова для ускладнень під час хвороби COVID−19.

При поступанні у лікувальний заклад їм був проведений експрес−тест на COVID−19 і результат виявився негативним.

Хворих госпіталізували в пульмонологічне відділення в окремі палати. Вже у відділенні цим пацієнтам взяли аналіз на ПЛР, який виявився позитивним.

Такий алгоритм госпіталізації хворих у випадку можливого ризику інфікування COVID−19.

Читайте також: Волинські медики, які робили розтин хворого на коронавірус лікаря, заразилися на COVID−19

Волинський Porsche Cayenne, набитий контрабандою респіраторів, ймовірно − "двійник" (фото)

На виїзді із словацького міста Міхаловце поліція зупинила елітний білий Porsche Cayenne на українських номерах, а у середині 2769 медичних респіраторів типу FFP1 і FFP2.

Інформація про те, що за кордоном поліція затримала автомобіль "Porsche Cayenne" на волинській реєстрації, у якому знайшли понад 2 тис. медичних респіраторів, у мережі Інтернет з’явилася, 4 квітня.

Після цього до поліції Волині із заявою звернулася жителька обласного центру, котра повідомила, що є власницею аналогічного автомобіля, надала його для огляду та розповіла, що з моменту реєстрації, з 2018 року,  легковик державний кордон жодного разу не перетинав. Також вона  повідомила, що у розпорядження іншим особам транспортний засіб не передавала.

Наразі правоохоронці разом із іноземними колегами та прикордонниками з’ясовують, хто перебував за кермом затриманого автомобіля та  де і за яких умов транспортний засіб перетинав кордон.

Читайте також: На Волині викрили масштабну схему переправлення цигарок на 15 мільйонів до ЄС (фото)

COVID-19 атакує: на Волині збільшилася кількість хворих та підозр на коронавірус − РНБО

Згідно з даними електронної карти РНБО поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у світі та в Україні станом на 5 квітня на території Волинської області кількість осіб з виявленим вірусом становить 19 осіб. 

Головним ситуаційним центром України створено електронну карту поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у світі та в Україні. Згідно даних якої, на Волині, станом на 5 квітня, виявлено 19 випадків захворювання на коронавірус.

Крім того, як зазначається на карті, кількість підозр на хворобу, також збільшується – 207 осіб.

На карті є 2 позначки, що означають смерть від коронавірусу на Волині.

Читайте також: На Волині – друга смерть від коронавірусу: помер водій "швидкої"

На Волині − жахлива аварія "лоб у лоб", тіло водія з авто вирізають рятувальники (оновлено, фото)

На Волині трапилась жахлива дорожньо-транспортна пригода.

"5-го квітня, близько сьомої години вечора трапилась жахлива аварія на виїзді з Нововолинська в сторону Володимира.

Зіткнулись дві автівки "лоб в лоб"", − йдеться у дописі.

Відбулося лобове зіткнення автомобілів OPEL Meriva та LADA Samara.

На місці працює слідчо-оперативна група та керівництво Нововолинського відділення поліції, бригади екстреної медичної допомоги та ДСНС.

В результаті ДТП водій LADA загинув на місці. Його діставали з автівки рятувальники за допомогою спецтехніки.

Внаслідок аварії ушкодження отримала водійка OPEL. Попередньо, у жінки травма ноги.

Жінку доставила "швидка" в травматологічне відділення Нововолинської ЦМЛ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook